(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Τα πρώτα επεισόδια κρατούν σε εγρήγορση την Αστυνομία για το «Πολυτεχνείο» – Γκαζάκια , μολότοφ και οδοφράγματα!

Ανησυχία επικρατεί στην τοπική Αστυνομία  για επεισόδια ή και προβοκάτσιες ενόψει επετείου για το Πολυτεχνείο ’73 στην Πάτρα μετά τα όσα συνέβησαν χθες βράδυ, στη διάρκεια πορείας που ξεκίνησε από το πρώην παράρτημα. Περίπου 300 νεαροί, φορώντας κράνη, έστριψαν στην οδό Ερμού από Κορίνθου με επιθετικές διαθέσεις προς το Αστυνομικό Μέγαρο. Συνάντησαν αντίσταση από διμοιρίες των ΜΑΤ που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Μία μολότοφ έκανε ζημιά σε εμπορικό κατάστημα.

Τα γκαζάκια και τις μολότοφ πέταξαν κουκουλοφόροι, στη συμβολή των οδών Κανακάρη και Ερμού προς την πλευρά των Αστυνομικών, μετά την πορεία που έγινε, από ομάδα 50 ατόμων για την κατάργηση του ασύλου και για τα όσα έγιναν χθες στην ΑΣΟΕ.
Ομάδα που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, έστησε οδοφράγματα και έβαλε φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Κανακάρη.
Επεσαν τουλάχιστον τέσσερις μολότοφ με γκαζάκια, ενώ ένα κατάστημα υπέστη φθορές.
Η οδός Κορίνθου παρέμεινε κλειστή για τα αυτοκίνητα,  ενώ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Το  βλέμμα της τοπικής Αστυνομίας είναι επικεντρωμένο στην κινητικότητα που ήδη έχει αρχίσει να αναπτύσσεται, με εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν την Κυριακή 17 Νοέμβρη.
Συγκεντρώσεις ομάδων νεαρών, κυρίως στο χώρο του πρώην παραρτήματος, προγραμματισμένες συναντήσεις προς συζήτηση ή προβολή βίντεο – αφιερωμάτων για το Πολυτεχνείο, όπου μπορεί να λειτουργήσουν ως αφορμές για σχεδιασμό κάποιας έκτακτης διαδήλωσης, (μια τέτοια σημειώθηκε χθες βράδυ στο κέντρο της Πάτρας), τίθενται στο στόχαστρο του ενδιαφέροντος των τοπικών αστυνομικών αρχών.

Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας συμφωνούν πως το κλίμα που επικρατεί εδώ και μερικές ημέρες είναι περισσότερο φορτισμένο, ιδίως μετά τα προχθεσινά επεισόδια στην ΑΣΟΕ. Βέβαια, αυτό από μόνο του δεν προμηνύει τίποτα το ανησυχητικό σε τοπικό επίπεδο, ωστόσο για τους αστυνομικούς αποτελεί δείγμα επιβεβαίωσης ότι η φετινή επέτειος δεν αντιστοιχεί στην πολύ πιο ήπια ατμόσφαιρα που κυριαρχούσε τα δύο με τρία, προηγούμενα χρόνια.