(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Σε παλιό Μοναστήρι οικογένειες προσφύγων – Τις επόμενες ημέρες η άφιξη με τις «ευλογίες» της Μητρόπολης

Εδώ και λίγες ημέρες, έχουν οργιάσει οι φήμες για φιλοξενία προσφύγων στα Αγράμπελα Καλαβρύτων και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Πορετσού που διοικητικά ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, μητροπολίτης της οποίας είναι ο κ.κ. Γερμανός
Οι φήμες, σύντομα επιβεβαιώθηκαν και σύντομα, τις αμέσως επόμενες ημέρες, στην Ιερά Μονή Πορετσού θα εγκατασταθούν 50 έως 60 πρόσφυγες τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με επιβεβαιομένες πληροφορίες του kalavrytanews.com.
Στην Ιερά Μονή, που δεν υπάρχει μοναστική κοινότητα, σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, θα φιλοξενηθούν, μονογονικές οικογένειες Συρίων προσφύγων, με μικρά παιδιά και όχι μετανάστες.
Την δαπάνη για την φιλοξενία και την παραμονή τους, αναλαμβάνει εξολοκλήρου η Μητρόπολη Ηλείας, χωρίς επιχορηγήσεις ή ένταξη σε προγράμματα προσφύγων.
Ήδη η Μητρόπολη Ηλείας έχει προσλάβει τέσσερα (4) άτομα για την κουζίνα της μονής και σύντομα θα προσληφθεί και δάσκαλος για τα παιδιά των προσφύγων.
Χθες Τρίτη 12 Νοεμβρίου, μεταφέρθηκαν εκεί με στρατιωτικά οχήματα κλίνες και εξοπλισμός.
Ο Δήμος Καλαβρύτων είναι ενήμερος και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μας, δεν υπάρχει καμία αντίρρηση αλλά, αυτό που ζητήθηκε ήταν η διαβεβαίωση οτι πρόκειται για πρόσφυγες Σύριους με μικρά παιδιά, την οποία διαβεβαίωση πήρε από την Μητρόπολη Ηλείας.

Η Ιερά Μονή Πορετσού είναι Ανδρώα Μονή που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Αγράμπελα (πρώην Πορετσό) των Καλαβρύτων και είναι χτισμένη στους πρόποδες του Ερύμανθου σε υψόμετρο 794 μέτρων. Απέχει 52 περίπου χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και 102 περίπου χιλιόμετρα από την Πάτρα.
ΠΗΓΗ: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS