ΑΕΚ : Πλάνο ενίσχυσης μέσω… πώλησης

Η ΑΕΚ κινείται ήδη ενόψει της μεταγραφικής ενίσχυσης του Γενάρη, που κρίνεται απαραίτητη προκειμένου η ομάδα να καλύψει τα κενά που υπάρχουν και να βελτιωθεί. Ο Ίλια Ίβιτς έχει συγκεκριμένους στόχους στην ατζέντα του, με τον Σέρβο τεχνικό διευθυντή να έχει πάρει την απόφαση για απόκτηση ενός εξτρέμ, ενός κεντρικού χαφ και ενός στόπερ.

Η ΑΕΚ θέλει να κάνει τις τρεις προσθήκες που προαναφέραμε παραπάνω, όμως για να είναι… ευέλικτη οικονομικά, θα πρέπει να προκύψουν έσοδα. Κάτι που μπορεί να συμβεί μέσω μιας πώλησης, με συγκεκριμένους Κιτρινόμαυρους να βρίσκονται στη «βιτρίνα» και να έχουν τραβήξει –άλλος λίγο άλλος πολύ- τα βλέμματα ομάδων του εξωτερικού.

 

Πρόκειται για μια τετράδα παικτών που είναι πιθανό τον Γενάρη να βάλουν την ΑΕΚ σε μια τέτοια κουβέντα. Ο λόγος για τους Βασίλη Μπάρκα, Κώστα Γαλανόπουλο, Νέναντ Κρστίτσιτς και Μάρκο Λιβάγια. Ο Έλληνας τερματοφύλακας αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ. Ο Μπάρκας έχει τραβήξει το ενδιαφέρον συλλόγων του εξωτερικού με κάποιους εξ αυτών να έχουν ήδη κινηθεί επίσημα για την απόκτησή του. Όπως η Μονπελιέ.

Ο Μπάρκας δείχνει να βρίσκεται στο πικ της καριέρας του. Η εξέλιξή του βρίσκεται στην κορύφωσή της και η ΑΕΚ βλέπει την περίπτωσή του ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανοιχτεί στην ευρωπαϊκή αγορά. Ήδη το όνομά του φιγουράρει στη λίστα της Σέλτικ, με τους Σκοτσέζους να παρουσιάζονται έτοιμοι να καταθέσουν πρόταση για να τον κάνουν δικό τους.

Η περίπτωση του Κώστα Γαλανόπουλου έχει μπει από πέρυσι στο μεταγραφικό «κάδρο» ομάδων της Ευρώπης και δη της Γερμανίας. Ο μέσος της ΑΕΚ έχει βρει ρόλο στην ομάδα και παράλληλα έχει χριστεί διεθνής. Στοιχεία που όπως είναι λογικό έχουν ανεβάσει τις μετοχές του. Η ΑΕΚ δεν θα ήταν αρνητική στο σενάριο να «ρευστοποιήσει» την εξέλιξη του Γαλανόπουλου, βάζοντας ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία της. Που μπορεί να φτάνει ακόμα και στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Νέναντ Κρστίτσιτς ήρθε τον περασμένο Γενάρη στην ΑΕΚ ως μια προσθήκη ικανή να κάνει τη διαφορά στην ομάδα. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Ο Σέρβος μέσος έχει παρουσιάσει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, δείχνοντας αδυναμία να βρει ρυθμό και σταθερότητα.

Από τη Σερβία επιμένουν πως ο Κρστίτσιτς έχει εκφράσει τάσεις φυγής από την ΑΕΚ και δέχεται πιέσεις από το οικογενειακό του περιβάλλον για να επιστρέψει στο Βελιγράδι και τον Ερυθρό Αστέρα. Ένα σενάριο που συντηρείται από τους Σέρβους και που μένει να φανεί αν έχει βάση.

Ένας ακόμα Κιτρινόμαυρος που θα μπορούσε να μπει στην κουβέντα μιας πιθανής πώλησης τον Γενάρη είναι και ο Μάρκο Λιβάγια. Παρά τις… τρέλες του ο Κροάτης άσος είναι ένας παίκτης διαφοράς για την ΑΕΚ, πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή σεζόν. Πιθανότατα την καλύτερα της καριέρας του, τουλάχιστον σε επίπεδο… ξεκινήματος.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων για τον Λιβάγια με ένα ποσό που θα έφτανε ή και θα ξεπερνούσε τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε άλλωστε για έναν ποδοσφαιριστή διεθνή, που κόστισε στην Ένωση σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτηθεί από την Λας Πάλμας.