Βίντεο φρίκη από τη Ρωσία: Ο ιστορικός πετά τα μέλη της ερωμένης του

Tη στιγμή που ο Ρώσος ιστορικός Όλεγκ Σοκολόφ πετά μέσα σε ποτάμι της Αγίας Πετρούπολης τα κομμένα μέλη της νεαρής ερωμένης του, την οποία είχε δολοφονήσει προηγουμένως στο σπίτι του, πιστεύεται ότι δείχνει βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail και άλλα διεθνή ΜΜΕ.

Ο Ρώσος ιστορικός Όλεγκ Σοκολόφ, ύποπτος για την δολοφονία της παλιάς του φοιτήτριας και αποφοίτου του Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης Αναστάσια Γιεστσένκο, ομολόγησε την πράξη του ενώπιον της δικαιοσύνης, δηλώνοντας ότι προέβη στην πράξη αυτή έπειτα από διαπληκτισμό μαζί της. «Το τελευταίο διάστημα οι αντιδράσεις της ήταν φοβερές σε σχέση με τα παιδιά μου. Με το που τα ανέφερα άρχισε εξοργίζεται. Στην συνέχεια χάσαμε τον έλεγχο», δήλωσε ο Σοκολόφ.

Ο επιφανής ιστορικός ομολόγησε ότι πυροβόλησε την 24χρονη ερωμένη του τέσσερις φορές με τουφέκι μικρού διαμετρήματος. Παράλληλα ο Σοκολόφ χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα της ανάκρισης να τεθεί υπό κράτηση. «Το αίτημα του ανακριτή είναι δίκαιο. Συμφωνώ. Μετανοώ» δήλωσε.

Ο Σοκολόφ έκλαψε τρεις φορές στον χώρο του δικαστηρίου. Την πρώτη μπροστά στις κάμερες και δύο φορές κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα ο δικηγόρος του να ζητήσει διακοπή για να συνέλθει ο πελάτης του. Το δικαστήριο Οκτιάμπρσκι της Αγίας Πετρούπολης με απόφαση του έδωσε εντολή να τεθεί υπό κράτηση ο Ρώσος ιστορικός έως τις 8 Ιανουαρίου του 2020. Δύτες ανέσυραν από ποταμό στην περιοχή Κίροφσκι της Αγίας Πετρούπολης ένα δέμα με μέλη του τεμαχισμένου σώματος της 24χρονης . Οι δύτες αναζητούσαν τα ευρήματα αυτά από το Σάββατο, όταν ο Σοκολόφ συνελήφθη στην όχθη του ποταμού Μόικα.

Ο 63χρονος καθηγητής ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε την 24χρονη σύντροφό του Αναστάσια Γεστσένκο, προτού διαμελίσει το σώμα της και επιχειρήσει να «ξεφορτωθεί» τα κομμάτια. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Σοκολόφ έριξε ορισμένα από τα μέλη της άτυχης νεαρής στον ποταμό Μόικα, προτού πέσει κι ο ίδιος κατά λάθος μέσα στο νερό, εξαιτίας της μέθης του. Όταν οι Αρχές τον ανέσυραν από το νερό, βρήκαν μέσα στο σακίδιό του τα κομμένα χέρια της γυναίκας, μια μακάβρια ανακάλυψη που άρχισε να ξετυλίγει το «κουβάρι» του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Το βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail πιστεύεται ότι δείχνει τον 63χρονο να πετά τρία πακέτα στα παγωμένα νερά του ποταμού, κοντά στο σπίτι του, ενώ ένας ποδηλάτης περνά κάποια στιγμή δίπλα του ανυποψίαστος. Όταν επέστρεψε για να ξεφορτωθεί και τα υπόλοιπα «πακέτα», ο καθηγηγής φέρεται να γλίστρησε και να έπεσε μέσα στον ποταμό, με βάση τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής. Μετά από έρευνα, η αστυνομία εντόπισε το αποκεφαλισμένο πτώμα της γυναίκας και ένα ματωμένο πριόνι στο σπίτι του Σοκολόφ.