Ποιες εμπορικές συμφωνίες κλείνονται μεταξύ Ελλάδας και Κίνας-Στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ

Στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ. Οι προσδοκίες της ελληνικής πλευράς, οι τράπεζες, οι αεροπορικές συνδέσεις και το άνοιγμα της τεράστιας αγοράς για τα ελληνικά προϊόντα. Ο Κ. Μητσοτάκης και ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνας.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, Κυριάκος Μητσοτάκης και Σι Τζινπίνγκ  θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν από κοντά και Ελλάδα και Κίνα να προχωρήσουν στην υπογραφή αμοιβαία επωφελών  εμπορικών και επενδυτικών συμφωνιών.

Την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Σαγκάη την περασμένη εβδομάδα ακολουθεί η διήμερη επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Κίνας στη χώρα μας, με τις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς να είναι μεγάλες.

Όπως επιβεβαιώθηκε και από τις συναντήσεις που είχε ο κ. Μητσοτάκης στην ασιατική χώρα, είναι οριστική η συμφωνία για την απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Σαγκάης από το καλοκαίρι του 2020, με άμεσο στόχο την προσέλκυση 500.000 Κινέζων τουριστών έως την περίοδο 2020-2021.

Περισσότερα στο Εuro2day