ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η εκδήλωση – αφιέρωμα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου – Από τον δήμο

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων με αφορμή τη συμπλήρωση 46χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, διοργανώνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου εκδήλωση – αφιέρωμα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα στον πολυχώρο «Αίγλη» (Veso Μare).
Η εκδήλωση περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας «Η χορωδία του Χαρίτωνα» ενώ στις 8.30 το βράδυ θα ακολουθήσει Μουσικοχορευτική παράσταση, στην οποία συμμετέχει το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και η Λαϊκή του Ορχήστρα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εντάσσεται και η ανάγνωση κειμένων.
Η «Χορωδία του Χαρίτωνα»
Άνοιξη του ’68. Στην Ελλάδα η Χούντα των συνταγματαρχών έχει βάλει τη χώρα στο γύψο.
Στη Ελλάδα της δικτατορίας , μια μικρή επαρχιακή πόλη βρίσκεται σε αναβρασμό. Όλοι ζουν στο ρυθμό του Ετήσιου Διαγωνισμού Χορωδιών της περιοχής που εδώ και 50 χρόνια αποτελεί το επίκεντρο της ζωής στην πόλη.
Ενώ όλη η πόλη ετοιμάζεται για τη μουσική Ολυμπιάδα της, φτάνει ο νέος στρατιωτικός διοικητής, ο ταγματάρχης Δημητρίου (Ακύλλας Καραζήσης) για να επαναφέρει στην…. «τάξη και την ασφάλεια» τους κατοίκους.
Ο ερχομός του στην πόλη σηματοδοτεί την έναρξη μιας αλυσίδας δραματικών γεγονότων…..
• Η ταινία είναι κατάλληλη για άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών .

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η παράσταση προσεγγίζει την περίοδο πριν , κατά και μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αναδεικνύοντας τα μηνύματα των περιόδων αυτών, σε συνδυασμό με το πως είδε η τέχνη το Πολυτεχνείο.
Συμμετέχει Το εφηβικό Τμήμα του Χορευτικού, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία και η Λαϊκή Ορχήστρα του Χορευτικού. Στη διάρκεια της παράστασης θα γίνει ανάγνωση κειμένων και ποιημάτων που γράφτηκαν πριν αλλά και κατά την εξέγερση του πολυτεχνείου καθώς και στη μεταπολιτευτική περίοδο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ