(Βίντεο)-Ντοκουμέντο από ληστεία ΟΠΑΠ: Δείτε τον έναν τρομοκράτη να τραυματίζει τον άλλο!

Την ώρα που ο 41χρονος βγαίνει, προσπαθεί να δώσει το Καλάσνικοφ στον συνεργό του – Τα δυο χέρια χτυπάνε και το όπλο εκπυρσοκροτεί και τραυματίζει στο γόνατο τον 46χρονο καταζητούμενο – Η βαλλιστική ταυτοποίησε την «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Το βίντεο – ντοκουμέντο από τη ληστεία στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην οδό 17 Νοέμβρη 13 στον Χολαργό που οδήγησε την Αντιτρομοκρατική στην εξάρθρωση της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα» παρουσιάζει το protothema.gr.

Η κάμερα κλειστού κυκλώματος του πρακτορείου, καταγράφει στις 11 το βράδυ της 21ης Οκτωβρίου, τις κινήσεις των δυο τρομοκρατών την ώρα που βγαίνουν από το πρακτορείο.

Όπως φαίνεται, προηγείται ο 41 ετών συλληφθείς, ο οποίος κρατάει στο δεξί του χέρι το Καλάσνικοφ. Πίσω του βρίσκεται ο 46χρονος καταζητούμενος.

Ξαφνικά, την ώρα που ο 41χρονος έχει βγει από την πόρτα, το δεξί του χέρι με μια αδέξια κίνηση προσπαθεί να δώσει το Καλάσνικοφ στον συνεργό του που ακολουθεί, όμως τα δυο χέρια χτυπάνε, με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει, να τραυματίσει στο αριστερό γόνατο τον 46χρονο καταζητούμενο και στη συνέχεια να σπάσει την τζαμαρία!

Ο καταζητούμενος, δεν παίρνει το όπλο και κουτσαίνοντας απομακρύνεται μαζί με τον συνεργό του και στη συνέχεια επιβιβάζονται στην κλεμμένη μοτοσικλέτα (εκλάπη στις 11 Οκτωβρίου από την Πεύκη) και απομακρύνονται. Δυο τετράγωνα πιο κάτω εγκαταλείπουν τη μηχανή αφού πρώτα της ρίχνουν χλωρίνη για να σβήσουν τα αποτυπώματα και εξαφανίζονται. Το αίμα του 46χρονου, προδίδει την ταυτότητα του και σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της οργάνωσης.

Απολογούνται την Τρίτη

Σε βάρος των δυο συλληφθέντων για την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη για τρία αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και πέντε σε βαθμό πλημμελήματος. Οι διώξεις στρέφονται μάλιστα και κατά δυο ακόμη προσώπων που αναζητούνται από τις αρχές.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε αφορά στην τέλεση των εξής αδικημάτων: τρομοκρατικών πράξεων από κοινού και κατ´ εξακολούθηση, τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών, της διακεκριμένης περίπτωση όπλων, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Τέλος, εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος των δύο συλληφθέντων που είχε εκδοθεί σε βάρος τους για τη ληστεία σε ΟΠΑΠ Play στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου 2019.