ΠΑΤΡΑ: Σήμερα, η Γιορτή του Οινοτουρισμού στην Achaia Clauss

Σήμερα, Κυριακή 10 Νοεμβρίου τα Οινοποιεία της Ευρώπης για 10η συνεχή χρονιά γιορτάζουν την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού.
Η Γιορτή του Οινοτουρισμού στο Οινοποιείο της Achaia Clauss θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:
10.30: περιήγηση στην Μουσειακή κατοικία του Gustav Clauss.
12.00- 13.00: Γευσιγνωσία ελληνικών ποικιλιών.
Οι ενδιαφερόμενοι οινόφιλοι θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν και να εντρυφήσουν σε γεύσεις και αρώματα μοναδικών στον κόσμο ελληνικών ποικιλιών σε εκπληκτικές αναμίξεις, όπως Αθήρι, Ρομπόλα, Λαγόρθι, και ξηρή Μαυροδάφνη.
13.00- 14.00: Κάθετη γευσιγνωσία τριών εσοδειών γλυκιάς Μαυροδάφνης.
Οι φίλοι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τρείς διαφορετικές εσοδείες γλυκιάς Μαυροδάφνης, την 601 τριών χρόνων, την Reserve εσοδείας του 1999 και την Grand Reserve εσοδείας του 1979.
Η παρουσίαση των οινογευσιγνωσιών θα γίνει υπό την καθοδήγηση των οινολόγων του Οινοποιείου.
Η διαφορά χρόνου ανάμεσα στις δύο γευσιγνωσίες ευνοεί τους οινόφιλους που θέλουν να λάβουν μέρος και στις δύο γευστικές παρουσιάσεις.
Το κόστος της κάθε γευσιγνωσίας είναι 10 ευρώ/άτομο.
Και οι τρεις δράσεις είναι για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Γι’ αυτό, δηλώστε την συμμετοχή σας στο email: reservations@clauss.gr, μέχρι το Σάββατο 9/11 στις 14.00.
Στόχος αυτής της γιορτής είναι να αναδείξει τον Πολιτισμό και τις Παραδόσεις των πόλεων και των περιοχών εκείνων που σχετίζονται με την καλλιέργεια της αμπέλου και την παραγωγή οίνου.
Η Achaia Clauss, ως το Οινοποιείο που εφάρμοσε τον Οινοτουρισμό στην Ελλάδα από το 1885, όταν στις 9 Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς υποδέχθηκε και φιλοξένησε στα ιστορικά Κελάρια της την Αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστροουγγαρίας, σας περιμένει να γιορτάσουμε μαζί.
Λόγω την Ημέρας του Οινοτουρισμού, το καθημερινό πρόγραμμα ξεναγήσεων διαφοροποιείται.