Κέρκυρα: «Ο ιερέας με παρενοχλούσε ακόμη και μέσα στην εκκλησία» – Τι καταγγέλλουν ανήλικα κορίτσια

Σοκάρουν οι πληροφορίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας και αφορούν στις ασελγείς πράξεις ενός ιερέα σε βάρος ανήλικων κοριτσιών στην Κέρκυρα.

Η 16χρονη που έζησε τον εφιάλτη στα χέρια του, το καλοκαίρι κατά το οποίο ήταν 12 χρονών, περιέγραψε στις Αρχές τα όσα έζησε.

«Ασέλγησε πάνω μου εκείνο το καλοκαίρι πάνω από τρεις φορές. Ήταν ιδιαίτερα σκληρό. Με παρενοχλούσε σεξουαλικά ακόμα και μέσα στην εκκλησία», ισχυρίστηκε το κορίτσι, η οικογένεια της οποίας κατέθεσε μήνυση.

Την περασμένη Δευτέρα ο ιερέας κλήθηκε να δώσει έγγραφες εξηγήσεις ως ύποπτος. Εκεί συνάντησε την οργή των συγγενών, την ώρα που οι γονείς μίας 14χρονης κατέθεταν και εκείνοι μήνυση εναντίον του για ασελγείς πράξεις.

Μάλιστα, η σύζυγος του ιερέα όταν έμαθε ότι οι γονείς του δευτέρου κοριτσιού θα κατέθεταν μήνυση πήγε στο σπίτι τους και προκάλεσε επεισόδιο, ενώ χρειάστηκε να παρέμβει η αστυνομία για να αποτραπούν τα χειρότερα, σύμφωνα με το Star.

Ο ίδιος ο ιερέας υποστηρίζει ότι παρεξηγήθηκε η διαχυτικότητά του, την οποία δικαιολογεί λέγοντας ότι αγαπά τα παιδιά, αν και ο ίδιος δεν απέκτησε, παρά τις προσπάθειές του.

«Δυστυχώς για τα κορίτσια δεν πρόκειται για χειρονομίες που μπορούσαν να παρεξηγηθούν, αλλά για πράξεις, οι οποίες δεν επιδέχονται οποιασδήποτε παρερμηνείας» αναφέρει ο δικηγόρος των δύο κοριτσιών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.