(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: « Στο πόδι» για τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας – Βρόμα και δυσωδία από υπερχείλιση του αγωγού λυμάτων – Έφτασαν στη θάλασσα

Βρόμα και δυσωδία από την Ξερόλακκα, ανέβλυζε χθες για ώρες, ο αγωγός μεταφοράς λυμάτων του ΧΥΤΑ προς το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού της Πάτρας, καθώς υπερχείλισε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προηγήθηκαν.
Οπως φαίνεται ξεκάθαρα και στις φωτογραφίες, νερό καφέ χρώματος με επίφοβα για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον λύματα από τον ΧΥΤΑ Ξερόλακκας, έβγαινε από το φρεάτιο και κυλούσε κατά μήκος του δρόμου, καταλήγοντας στην κοίτη του χειμάρρου Καραβά, που συνδέεται με τον Μείλιχο, ο οποίος εκβάλλει με την σειρά του, στον Πατραϊκό κόλπο.
Οπως κατήγγειλε  ο πρόεδρος τοπικού συλλόγου και μέλος της συντονιστικής επιτροπής φορέων και κατοίκων πέριξ του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας Γιώργος Βασιλόπουλος, ο αγωγός ανάβλυζε λύματα για πάνω από δύο ώρες, για πολλοστή φορά.
Το φαινόμενο παρατηρήθηκε και πριν από τρεις ημέρες, όταν και πάλι υπήρξαν έντονες βροχοπτώσεις και όπως τόνισε, οφείλεται στον υπερκορεσμό του ΧΥΤΑ Ξερόλακκας.