4+1 ηθοποιοί που είπαν “όχι” στις Άγριες Μέλισσες! Το έχουν μετανιώσει;


Αν είσαι ηθοποιός και εργάζεσαι στην Ελλάδα σίγουρα θέλεις να είσαι μέρος της σειράς. Οι Άγριες Μέλισσες είναι το τηλεοπτικό πρόγραμμα που έχει μονοπώλησει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού φέτος και όχι άδικα. Τα νούμερα τηλεθέασης έχουν κάνει τους υπέυθυνους του καναλιού του Αμαρουσίου να χαμογελούν πιατά αλλά και τους πρωταγωνιστές της να νιώθουν δικαιωμένοι. Πώς να νιώθουν άραγε όσοι δέχτηκαν πρόταση να είναι στο καστ και τελικά αρνήθηκαν; Ναι, υπάρχουν κι αυτοί!

Η πρώτη ηχηρή άρνηση στη σειρά ήταν αυτή του Γιάννη Φέρτη. Ο ηθοποιός είχε συμφωνήσει να ερμηνεύσει το ρόλο του Ταξίαρχου Νέστορα Αγραφιώτη. Τη θέση του πήρε ο Παύλος Ορκόπουλος. “Όταν μου το πρότειναν την πρώτη φορά είπα δεν θα μπορέσω να το κάνω, ήμουν ήδη κουρασμένος, δεν θέλω να το κάνω, δεν πρέπει να το κάνω. Δεύτερη φορά, με ξαναπήραν, πάλι είπα ‘δεν βλέπω να το κάνω’, την τρίτη φορά ήρθαν πάλι και μου είπε κάτι ο παραγωγός, ας μην πω τώρα τι μου είπε, όχι άσχημο, καλό, και αυτό με επηρέασε και είπα θα το κάνω. Ξεκινήσαμε και είδα ότι έχει πολλή δουλειά και πώς θα το προλάβω; Τι να πρωτοπρολάβω; Ακόμη διαβάζω το κείμενο για το έργο που θα παίξω τώρα. Βέβαια, μου είχε πει ο παραγωγός ‘αν τυχόν κουραστείς, αν τυχόν δεν θέλεις, μην ανησυχείς, θα το πάρω πάνω μου’. Οπότε όταν έφτασα στο αμήν είπα πρέπει να πάρω τηλέφωνο και να το πω” εξήγησε στο ΒΗΜΑgazino.

Πρόταση είχε δεχθεί και η Λένα Δροσάκη. “Η συνεργασία στις Άγριες Μέλισσες δεν έγινε γιατί είχα άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις, την περιοδεία με το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” που συνεχίζεται και τώρα στο θέατρο Βεάκη. Θα έκανα τον ρόλο της Ασημίνας, τον οποίο τώρα κάνει μια πάρα πολύ καλή ηθοποιός και μάλλον έτσι ήταν να γίνουν τα πράγματα” δήλωσε στην εκπομπή “Στη Φωλιά των Κούκου”. Τον ρόλο της Ασημίνας Σταμίρη υποδύεται με μεγάλη επιτυχία η Έλλη Τρίγγου. Μετάνιωσε που αρνήθηκε; “Δεν στεναχωρήθηκα γιατί τώρα κάνω κάτι άλλο στην τηλεόραση, είμαι στο ‘Έρωτας μετά’ που είναι εξίσου ωραίο σίριαλ” είπε.

Στην ίδια εκπομπή είχε αποκαλύψει και ο Χρήστος Λούλης την άρνησή του να είναι στις Άγριες Μέλισσες. “Μου είχαν πει να είμαι αλλά δεν μπορούσα λόγω του θεάτρου. Δεν μπήκα καν στη διαδικασία να μάθω για ποιο ρόλο με ήθελαν γιατί μόλις τους είπα το πρόγραμμα μου, καταλάβαμε ότι θα είναι δύσκολο” δήλωσε ο ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Ο χορός της φωτιάς” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο ρόλος που τον προόριζαν ήταν αυτός του Θωμά Κυπραίου που υποδύεται ο Γιάννης Στάνκογλου.

Ένα ακόμα “όχι” ακούστηκε από τα χείλη της Κατερίνας Λέχου. Η ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά εξηγώνοντας το λόγο που αρνήθηκε να είναι στο καστ:”Η τηλεόραση, δυστυχώς, φέτος δεν χώραγε πουθενά. Είχα προτάσεις και η μία ήταν για τις Άγριες Μέλισσες. Αλλά δεν μπορούσα, τους το είπα και ήταν ειλικρινές αυτό που είπα. Δεν χώραγε με τίποτα. Έτρεχα τον τελευταίο ενάμιση μήνα και δεν προλάβαινα ούτε να φάω. Δεν έχω δει ακόμα, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και σκοπεύω να το δω. Δεν στεναχωριέμαι γιατί στη ζωή αυτή κάτι χάνουμε, κάτι κερδίζουμε. Όλα θα τα έχουμε;” Ποια θα υποδυόταν στη σειρά; Την Μυρσίνη Σεβαστού που ενσαρκώνει η Κατερίνα Διδασκάλου.

Από τους πρώτους που είχαν σκεφτεί οι παραγωγοί της σειράς ήταν και οΑλέξης Γεωργούλης. Ο ευρωβουλευτής θα έκανε τον δάσκαλο του χωριού Λάμπρο Σεβαστό που τώρα υποδεύεται ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος. “Μου είχε γίνει πρόταση για τις Άγριες Μέλισσες αλλά δεν μπορούσα να είμαι, δεν ήταν καλλιτεχνικοί οι λόγοι, αλλά τεχνικοί. Ζηλεύω λίγο το χωριό των Άγριων Μελισσών” είπε ο ίδιος στην εκπομπή Το πρωινό.