ΠΑΤΡΑ: Καλή επιτυχία στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™ «Έξυπνες πόλεις» – Από σήμερα έως τις 10 Νοεμβρίου

Οι πόλεις του μέλλοντος ονομάζονται “Έξυπνες πόλεις”: νέα σχέδια, νέες ιδέες και νέες τεχνολογίες που βοηθούν στην οικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος. Πόλεις   με   πιο   αποδοτικές   διαδικασίες,   αυτοματισμούς,   επεξεργασία δεδομένων,   πράσινη  ενέργεια και  καινοτόμες   ιδέες.  Αυτή  η  ανάπτυξη   θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην ασφαλέστερη κυκλοφορία και στη βελτίωση των συστημάτων δημόσιας συγκοινωνίας. Στην Ουγγαρία μετακινούνται 10 ομάδες, εκ των οποίων 5 από τη Δυτική Ελλάδα, από 8 ως 10 Νοεμβρίου, όπου θα διεξαχθεί η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O.™ με τίτλο «Smart Cities» και τις πόλεις του μέλλοντος, όπως προέκυψε από τον Εθνικό Τελικό WRO Hellas.

 

Στην πανεπιστημιακή κατηγορία Advanced Robotics Challenge , η ομάδα Esda Lab του καθηγητή Σωτήρη Χριστοδούλου με βοηθό προπονητή τον φοιτητή Ζώη Αναστασόπουλο από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και τους φοιτητές Σπύρο Γκουρβέλο, Γιώργο Ρουμελιώτη, Λευτέρη Παππά, Θεολογία Γούγουλα και τον Παναγιώτη Αρβανιτάκη προκρίθηκαν για να εκπροσωπήσουν τη χώρα.

 

Στην κατηγορία Open Γυμνασίου, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης Πάνος Βέρρας (2017, Κόστα Ρίκα) με την ομάδα του Smartbirds και τα robogirls Μαρία Στεφανίδη, Εύα Λαμπροπούλου και Μαρία Παναγοπούλου (Πειρ. Γυμν. Λάγγουρα και 2ο Γυμνάσιο Πατρών) κατέλαβαν την 1η θέση με το project «Έξυπνο σπίτι» παρουσιάζοντας την καινοτόμο ιδέα τους για το μέλλον.

 

Στη διαγωνιστική κατηγορία Regular Λυκείου, η αποστολή ήταν η δημιουργία ενός ρομπότ που εκσυγχρονίζει το δίκτυο μέσα σε μια πόλη με την εγκατάσταση νέων ασύρματων συσκευών και την εγκαθίδρυση ενός οπτικού δικτυού μεταξύ τους. Η ομάδα Teamwork Optimum από το Γενικό Λύκειο Καστριτσίου με τους μαθητές Γεώργιο Γεωργιάδη, Χρήστο Παναγιώτη Σχοινά Μπονάτσο και Αθανάσιο Κουζιώκα κατέλαβαν την 1η θέση και το μοναδικό εισιτήριο πρόκρισης στη συγκεκριμένη κατηγορία.

 

Στη διαγωνιστική κατηγορία Γυμνασίου «Έξυπνος φωτισμός», η ομάδα Teamwork Dream με τις μαθήτριες Σταματία  Ραβασοπούλου, Αναστασία Στεφανάτου και Ευγενία Στεφανάτου από το 13ο Γυμνάσιο Πάτρας, έλαβε τη 2η θέση και το ρομπότ τους να αντικαθιστά με νέους «έξυπνους» λαμπτήρες και στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας στη συγκεκριμένη πρόκληση.

 

Στη διαγωνιστική κατηγορία Regular Δημοτικού «Έξυπνη μεταφορά επιβατών», το αυτόνομο ταξί της ομάδας Teamwork Happiness  με τα μαθητάκια από το 49ο Δημοτικό Πατρών Ερμιόνη Βοβού, Κλειώ Βοβού και Χρύσανθο Κωστούλα έλαβε τη 2η θέση και την πρόκριση. Nα σημειωθεί ότι στις 3 κατηγορίες Regular, προπονητής είναι ο Ανέστης Βοβός από το ΤΗΜ&ΤΥ του Πανεπιστημίου Πάτρας.

 

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τους υποστηρικτές που ανταποκρίθηκαν θετικά στη χορηγική στήριξη της μαθητικής αποστολής και των συνοδών εκπαιδευτικών τους, συμβάλλοντας στην προσπάθεια μας και αυτοί είναι:

 

* Μέσω του ΣΕΒΠEΔΕ: CBL Patras, Friesland Campina Hellas Α.Ε.Β.Ε., Παρασκευάς- Κυριάκος Πέττας, Ν. Μανιατόπουλος Α.Ε., TITAN AE Τσιμέντων, Μύλοι Κεπενού Α.Ε.Β.Ε., Ιόλη Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Επίσης, η εταιρεία ΔΟΥΡΟΣ ΑΕ παραχώρησε τις μπλούζες των ομάδων  που θα συμμετέχουν στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: «Ως Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την προτεραιότητα στη ρομποτική και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως με τις επιδόσεις των παιδιών και των εκπαιδευτικών προπονητών τους. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις ελληνικές ομάδες που διαγωνίζονται στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2019 της Ουγγαρίας και διεκδικούμε με αυτοπεποίθηση μετάλλιο, όπως το 2017 “.