(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ποιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι εκλέγονται στην ΠΕΔ – Ο συνδυασμός του Θ. Παπαδόπουλου με μικρή διαφορά από τον Σ. Κωνσταντάρα – Πίσω ο Πελετίδης

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος για την επόμενη 4ετία καθώς επικράτησε του αντιπάλου του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα κατά την γενική συνέλευση που διεξήχθη χθες στην Πάτρα, μέσα σε κλίμα ενότητας βέβαια και κοινού προβληματισμού των αιρετών για το μέλλον των ΟΤΑ.
Ο κ. Παπαδόπουλος εξασφάλισε τους 54 από τους 129 εκλέκτορες και 10 έδρες στο ΔΣ της ΠΕΔ και ο κ. Κωνσταντάρας τους 45 και 8 μέλη στο νέο ΔΣ.
Τρίτος αναδείχθηκε ο Κ. Πελετιδης με 17 ψήφους και 3 έδρες στο ΔΣ.
Ο ΝΙΚΗΤΗΣ «Ολα τα μέλη του νέου ΔΣ, με σύμπνοια και συνεργασία να αγωνιστούμε μαζί για τα μεγάλα προβλήματα των δήμων, αναδεικνύοντάς τα και επιλύοντάς τα» ήταν το μήνυμα της ομιλίας του κ. Παπαδόπουλου που προηγήθηκε της ψηφοφορίας.
«Εδώ θα εκλεγεί ένα 21μελες ΔΣ αλλά, σε συνεχή βάση θα είμαστε σε επαφή με όλους τους αιρετούς για να διεκδικούμε δυναμικά όσα απαιτούνται» συνέχισε επισημαίνοντας ότι αναβάθμιση της ΠΕΔ σημαίνει ότι «κανένα αίτημα προς την κυβέρνηση, από Περιφέρεια, δήμους και λοιπούς φορείς δεν πρέπει να φεύγει χωρίς την υπογραφή του προέδρου».
Ο ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ Από την πλευρά του ο Σπύρος Κωνσταντάρας ανέφερε ότι η υποψηφιότητα προέκυψε μετά από αίτημα αυτοδιοικητικών απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα, περιγράφοντας παράλληλα τέσσερις οραματικούς στόχους για το νέο ΔΣ και το προεδρείο των δημάρχων, α) χρηστή διοίκηση, β) οργάνωση με έμφαση σε νέες υπηρεσίες, γ) νέα αυτοδιοίκηση για τους πολίτες και δ) κοινό μέτωπο με την Περιφέρεια πάνω σε στρατηγικές ανάπτυξης.
Ο ΤΡΙΤΟΣ Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης που ήταν και προεδρεύων της γενικής συνέλευσης, υποστήριξε ότι η ΠΕΔ πρέπει να δεσμευτεί για διεκδικήσεις νέων υποδομών και στρατηγικές ανάπτυξης για έξοδο των τοπικών κοινωνιών από την κρίση που θα έχουν αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και θα απευθύνονται αποκλειστικά στα λαϊκά στρώματα.
«Μας φορτώνουν αρμοδιότητες χωρίς τους αναγκαίους πόρους, θέλουν να απορροφούμε τους κραδασμούς που προκαλεί στην κοινωνία η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται» σχολίασε ο κ. Πελετίδης, καλώντας το νέο ΔΣ σε συμπόρευση για «να αποτρέψουμε τα σκουπίδια να γίνουν κυριολεκτικά χρυσάφι για τους γνωστούς επιχειρηματικούς ομίλους, να διεκδικήσουμε περιφερειακό και τοπικό σχεδιασμό που οι υποδομές του να χρηματοδοτούνται από το κράτος, να προστατεύουν την υγεία και να μην επιβαρύνουν τους δημότες μας».
ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ Σίγουροι στο νέο ΔΣ της ΠΕΔ ήσαν χθες >από το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» του κ. Παπαδόπουλου οι Γεώργιος-Δημήτριος Αποστολάκης (δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας), Δημήτρης Καλογερόπουλος, (δήμαρχος Αιγιαλείας), Ιωάννης Λέντζας (δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης), Διονύσιος Μπαλιούκος (δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεσταίνων), Θεόδωρος Μπαρής (δήμαρχος Ερυμάνθου)
> από τη «Νέα Εποχή» του κ. Κωνσταντάρα εξελέγησαν οι Κωνσταντίνος Λύρος (δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου), Ιωάννης Τριανταφυλλάκης (δήμαρχος Ξηρομέρου)
>από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Κώστας Πελετίδης.