ΑΧΑΪΑ: Στο προσκήνιο, η υπόθεση κλοπής κηροζίνης από την Αεροπορική Βάση του Αράξου – Απολογήθηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας, απολογήθηκαν χθες τέσσερις κατηγορούμενοι για υπόθεση κλοπής και λαθρεμπορίας καυσίμων, από την 116 Πτέρυγα Μάχης Αράξου.
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του 2014, σε επιχείρηση που οργάνωσε μετά από ανώνυμη πληροφορία, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε παραλιακή περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.
Στην υπόθεση, εμπλέκονται, ένας εν ενεργεία στρατιωτικός, ένας απόστρατος στρατιωτικός, ένας αστυνομικός και ένας ιδιώτης. Όλοι τους κατηγορούνται ότι έδρασαν από κοινού, με στόχο εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο, απ’ όπου αφαιρούσαν κηροζίνη.

Η μετάγγιση των καυσίμων γινόταν από φρεάτιο παροχής καυσίμων της Πολεμικής Αεροπορίας, σε παραλιακή περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Κατά το κατηγορητήριο, εκτιμάται ότι σε διάστημα οκτώ μηνών, είχαν αφαιρεθεί μέχρι 50.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου, ποσότητα η οποία όμως, διερευνάται από το δικαστήριο.