Σύνδεση ΒΙΠΕ με φυσικό αέριο – Κατασκευή εμπορικού τμήματος Λιμένα

????????????????????????????????????

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ της Πάτρας παραβρέθηκε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υπό την προεδρία του Προέδρου του ΣΕΒΙΠΑ, Πέτρου Μαντά και με την παρουσία του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Σπύρου Μυλωνά, συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν την ΒΙΠΕ και τις επιχειρήσεις της περιοχής, όπως μεταξύ άλλων, η σύνδεση της ΒΙΠΕ με το δίκτυο φυσικού αερίου, η πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, ο κανονισμός λειτουργίας, η φύλαξη της περιοχής, κ.ά.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΟΛΠΑ
Εξάλλου, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Ζαΐμη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., Παναγιώτη Τσώνη.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, καθώς και το ζήτημα κατασκευής του εμπορικού τμήματος του Λιμένα. Επιπλέον, ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τη μαρίνα της Πάτρας, όπως επίσης για τη χρήση LNG στη ναυτιλία.