ΠΑΤΡΑ: Λειτουργεί σήμερα και πάλι ο ναός των Αγγέλων στο Α’ Νεκροταφείο – Για τη γιορτή των Μιχαήλ και Γαβριήλ

Ολοκληρώνονται οι εργασίες επισκευής στον ιερό ναό Αγίων Αγγέλων στο Α’ Δημοτικό Νεκροταφείο της Πάτρας και όπως ανακοινώθηκε ο ναός ανοίγει και πάλι και επαναλειτουργεί με την ευκαιρία και της θρησκευτικής πανήγυρης στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2019. Πιο συγκεκριμένα στις 5.30 σήμερα το απόγευμα , παραμονή της μεγάλης εορτής των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, θα τελεστεί στο ναό πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο και θα αναφερθεί στις εργασίες που επιτελέστηκαν.

Να θυμίσουμε πως ο συγκεκριμένος ναός είχε κλείσει από την 1η Ιουλίου 2019 όπως είχε γνωστοποιηθεί από το Τμήμα Κοιμητηρίων του Δήμου Πατρέων προκειμένου να γίνουν οι προγραμματισμένες, απαραίτητες εργασίες επισκευής και συντήρησης. Ο Ιερός Ναός των Αγγέλων στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο στην Ανθούπολη, είχε ανακαινιστεί επί Δημαρχίας Ευάγγελου Φλωράτου πριν περίπου 19 χρόνια, ωστόσο χρειαζόταν εκ νέου συντήρηση και ανακατασκευή.

Ανήμερα της εορτής την Παρασκευή 8/11/2019 το πρωί στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο ενώ το απόγευμα στις 5 θα τελεστεί μεθεόρτιος εσπερινός ενώ θα μνημονευθούν και όλοι οι κεκοιμημένοι.

Πλέον καθώς ξανανοίγει ο ναός των Αγγέλων, θα αρχίσουν να τελούνται κανονικά στο ναό και πάλι κηδείες και μνημόσυνα καθώς και οι Θείες Λειτουργίες που το προηγούμενο τετράμηνο αναγκαστικά είχαν μεταφερθεί και τελούνταν στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, στην είσοδο του νεκροταφείου.