ΑΧΑΪΑ: Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σήμερα, ο νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Ιερώνυμος – Για «νενομισμένη διαβεβαίωση»

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσουν την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 οι νέοι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Συμεών, Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος και Λήμνου κ. Ιερόθεος.

Οι νέοι Μητροπολίτες θα δώσουν ενώπιον του εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου την νενομισμένη διαβεβαίωση.

Να αναφερθεί ότι την διαβεβαίωση όπως επιτάσσει το καταστατικό και η παράδοση, θα τελέσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Να θυμίσουμε πως νέος εψηφισμένος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος (κατά κόσμον Νικόλαος) Κάρμας που διαδέχθηκε τον παραιτηθέντα πρώην Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο Λενή, έχει γεννηθεί στις 19 Μαΐου 1966 στο Αίγιο. Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου και γνωρίζει την αγγλική και την σερβική γλώσσα.

Εκάρη μοναχός την 12η Αυγούστου 1989 στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου και χειροτονήθηκε υπό του σεβασμιοτάτου πρώην Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, Διάκονος στις 22 Ιουλίου 2002 και Πρεσβύτερος την 19η Φεβρουαρίου 2005.

Το 2003 ενθρονίσθηκε Ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Διετέλεσε Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων, από το 2001 έως το 2010, Β’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Ελλάδος από το 2016 έως τις 13-3-2019 και Α’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας Ελλάδος από τις 13-3-2019 έως και που έγινε Μητροπολίτης Αιγιαλείας. Η ενθρόνιση του στο Αίγιο όπως έχει γνωστοποιηθεί θα λάβει χώρα το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στις 11 π.μ.

Η χειροτονία του είχε γίνει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 το πρωί στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ενώ παρόντες ήσαν πολλοί αρχιερείς, ανάμεσα τους και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.