ΠΑΤΡΑ: Προφυλακίστηκαν τρία άτομα για διακίνηση κοκαΐνης – Μετά από επιχείρηση σε Αττική και Αλισσό

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους χθες στον Ανακριτή Πατρών οι τρεις άνδρες, δύο αλλοδαποί άνδρες, ηλικίας 42 και 35 ετών και ένας 70χρονος Έλληνας, οι οποίοι συνελήφθησαν για κατοχή και διακίνηση ενός κιλού και εκατό γραμμαρίων κοκαΐνης.
Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών την περ. Παρασκευή μετά από επιχείρηση σε Αττική και Αλισσό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους, ενώ λάμβαναν αυστηρά μέτρα και είχαν συγκεκριμένο κώδικα φρασεολογία, ώστε να μην εντοπίζονται από τις Αρχές. Συγκεκριμένα, «ο 42χρονος αλλοδαπός, είχε αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση, ενώ ο 35χρονος αλλοδαπός και ο 70χρονος ημεδαπός ήταν επιφορτισμένοι με την μεταφορά, απόκρυψη και διακίνηση των ναρκωτικών».
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 17.110 ευρώ, 7 κινητά τηλέφωνα και τρία οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακίνησης ναρκωτικών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Υπενθυμίζουμε πως στις αρχές της περασμένης εβδομάδας η Αστυνομία «ξήλωσε» σπείρα που διακινούσε ηρωίνη στην περιοχή μας. Είχαν συλληφθεί τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 33, 30, 24 και 21 ετών, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους περισσότερο από ένα κιλό ηρωίνης με σκοπό τη διακίνηση. Μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή Πατρών οι τρεις πρώτοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 21χρονος.