ΠΑΤΡΑ: Τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» στις 5 Ιανουαρίου – Προτάσεις μέχρι σήμερα 4 Νοεμβρίου

Πρόσωπα, ομάδες, φορείς που ξεχωρίζουν για την δράση τους μέσα στο 2019, αξιόλογες πράξεις ή επιτεύγματα που αξίζουν επιβράβευσης έχουν ήδη καταχωρηθεί στην πλατφόρμα www.prosopaxronias.gr. Είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη διαδρομή ως την λαμπρή βραδιά που θα αναδειχθούν «Τα Πρόσωπα της Χρονιάς», οι πρωταγωνιστές της τοπικής κοινωνίας.
Καθημερινά, όλο και περισσότερες αξιόλογες προσπάθειες που συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με την Αχαΐα, προτείνονται στα «Πρόσωπα της Χρονιάς».
Το πλήθος των προτάσεων που καταχωρείται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και το ζωηρό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται μέχρι σήμερα, οδηγούν σε ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας έως την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, αφήνοντας περιθώρια για ακόμη περισσότερες συμμετοχές.
Η διαδικασία
Οι προτάσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά μέχρι και την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 που παραμένει ανοικτή η εφαρμογή www.prosopaxronias.gr.
Οι κατηγορίες στις οποίες τίθενται υποψηφιότητες είναι πέντε και είναι οι εξής:
Κοινωνία, Εκπαίδευση – Έρευνα – Καινοτομία, Πολιτισμός – Τέχνες, Διοίκηση και Αθλητισμός.
Ο οργανωτικός φορέας θα απονείμει δύο βραβεία σε πρόσωπα και σε ομάδα / συνεργασία για κάθε κατηγορία.
Υποψήφιοι μπορεί να είναι όλοι όσοι συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με την Αχαΐα και έχουν να επιδείξουν αξιοσημείωτη δράση. Δηλαδή:
– Πρόσωπα που αποτελούν παράδειγμα για το έργο και τις προσπάθειές τους ή ακόμη για τα επιτεύγματά τους.
– Προσπάθειες που καταβλήθηκαν με επιμονή μέχρι το όραμά τους να γίνει πράξη
– Πράξεις που ξεχωρίζουν για τον αντίκτυπο που έχουν στην κοινωνία
– Πρωτοβουλίες που δίνουν αξία στην καθημερινότητα και επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.
Αφού ολοκληρωθούν οι προτάσεις για τα «Πρόσωπα της Χρονιάς», οι υποψηφιότητες θα καταταχθούν στις αντίστοιχες κατηγορίες, προκειμένου να ξεκινήσει η ψηφοφορία που θα ολοκληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου.
Ο στόχος
Το βέβαιο είναι ότι οι μικροί και μεγάλοι «πρωταγωνιστές» βρίσκονται ανάμεσά μας.
Σίγουρα υπάρχουν πρόσωπα και συλλογικότητες που τους οφείλουμε δημόσια ένα «ευχαριστώ», δεν έχετε παρά να τους προτείνετε, για τα φετινά «Πρόσωπα της Χρονιάς».
Τόσο με τις προτάσεις από το κοινό, όσο και με την ψηφοφορία που θα ακολουθήσει, στόχος της διοργάνωσης είναι η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, ώστε «Τα Πρόσωπα της Χρονιάς» να αναδεικνύονται μέσα από την ίδια την κοινωνία, γι αυτό και ο καθένας μπορεί να καταθέσει τη δική του πρόταση.
Άλλωστε, όλα τα προηγούμενα χρόνια, από το πλήθος των υποψηφιοτήτων, έχει καταδειχθεί ότι η τοπική κοινωνία έχει να επιδείξει αξιόλογα πρόσωπα που κυριαρχούν στον τομέα τους και ουσιαστικές προσπάθειες που ξεχωρίζουν για δημόσιο αποτύπωμα που αφήνουν.
Ο θεσμός
H Εφημερίδα «Πελοπόννησος» καθιέρωσε τα «Πρόσωπα της Χρονιάς» που αναδεικνύονται για πέμπτη συνεχή χρονιά. Παράλληλα συνέστησε το «Ινστιτούτο Πρόσωπα», όπου συμμετέχουν όλοι οι συμπολίτες μας που, ατομικά ή ομαδικά, δημιούργησαν αξιοσημείωτα επιτεύγματα και διακρίθηκαν μέσα από τον θεσμό.
Φέτος θα προστεθούν κι άλλοι. Θα τους γνωρίσουμε στη λαμπρή τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η προετοιμασία για την εορταστική ατμόσφαιρα έχει κιόλας ξεκινήσει…