Όσα έλεγε ο κ. Καλογερόπουλος στο προεκλογικό πρόγραμμά του ήταν βασισμένα στο ψέμα

“Καλωσορίζουμε τον κ. Καλογερόπουλο στην πραγματικότητα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που εγκαταλείπει τα ψέματα και τον λαϊκισμό και έρχεται αντιμέτωπος με την πραγματικότητα.

Ο οποιοσδήποτε δημότης μπορεί να αναζητήσει τις προ τριμήνου προεκλογικές δηλώσεις της παράταξης Καλογερόπουλου για να δει αν συμβαδίζουν με τα πεπραγμένα τους, τώρα που διοικούν το Δήμο μας. “Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για να λύσουμε το πρόβλημα των σκουπιδιών” έλεγαν τον Μάιο και σήμερα ΕΛΠΙΖΟΥΝ σε μία σύντομη λύση. Σήμερα μας ζητούν Συγνώμη για την αύξηση τελών…Αναγνωρίζουν προφανώς τα λάθη τους. Αυτοί άλλωστε διοικούσαν τα τελευταία χρόνια.

Η παράταξή μας έχει χρέος από τώρα να γνωρίσει στους δημότες τι τους περιμένει. Κυρίως ότι οι αυξήσεις στην ύδρευση, τα τέλη, την άρδευση είναι μεσοπρόθεσμες και το “μάρμαρο” που θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες είναι πολύ ακριβό. Τα σκουπίδια θα τα πληρώσουμε χρυσάφι και άμεσα η οικονομική επίπτωση που θα έχει η αύξηση των τελών στην τσέπη των δημοτών θα είναι λίαν τσουχτερή. Ένας ΕΝΦΙΑ ακόμη !

Για την νέα δημοτική αρχή η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται..και μας το απέδειξε τόσο με την καινοτόμο ιδέα μεταφοράς των χρεών της άρδευσης στην ΔΕΥΑ, όσο και με την λύση για την διαχείριση των σκουπιδιών ‘χωρίς κόστος’ για τους δημότες όπως προεκλογικά υποσχόταν. Τελικά αποδείχτηκε ότι , αφού σήμερα πράττει τα εκ διαμέτρου αντίθετα. Από πολύ νωρίς χάθηκε η αξιοπιστία που δύο μήνες τώρα έψαχνε ένα εύπεπτο σχήμα ώστε να πλασάρει το φιάσκο της αύξησης των δημοτικών τελών και το οποίο βρήκε στο πρόσωπο του κ. Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου και της Ποιοτικής Αιγιάλειας της κυρίας Ψυχράμη.

Η Δημοτική Αρχή, χωρίς καμία ενημέρωση των συνδημοτών, χωρίς καμία συζήτηση με τους εργαζομένους, χωρίς καμία, έστω προσχηματική συνεννόηση με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να τεκμηριώνει την ανάγκη και να δείχνει τα πραγματικά δεδομένα, με αυταρχικό τρόπο σύρθηκε σε μία ακόμη σπασμωδική και εντελώς επιπόλαια κίνηση. Αύξηση των δημοτικών τελών μόνο και μόνο για να μην χρεοκοπήσουμε. Δεν εργάστηκε σοβαρά και υπεύθυνα, δεν έφερε ένα συνολικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, όπως όφειλε να κάνει. Προφανώς δεν έχει κάνει καμία προεργασία σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα, από όταν εκλέχτηκε.

Η “Αιγιάλεια Αύριο” ως η μεγαλύτερη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου είναι έτοιμη να συμβάλει στην αντιμετώπιση της διαχείρισης των απορριμμάτων με όρους μέλλοντος, με την αξιοποίηση της καλύτερης δυνατής τεχνολογίας αλλά και με την συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να προχωρούν αυτού του είδους τα έργα. Το θέμα είναι όμως και η σημερινή δημοτική Αρχή να σχεδιάζει οραματικά, με τεχνοοικονομικά και περιβαλλοντικά κριτήρια και όχι με ευκαιριακές σκοπιμότητες.”

ΧΡ.ΓΟΥΤΟΣ