Καλιφόρνια: Ο Τραμπ απειλεί ότι θα «ψαλιδίσει» τα κονδύλια για τις πυρκαγιές

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπό τη «σκιά» των πυρκαγιών που έχουν καταστρέψει 400.000 στρέμματα στην Καλιφόρνια και τους πυροσβέστες να μάχονται εναντίον της πυρκαγιάς Μαρία, απειλεί εκ νέου να στερήσει από την Καλιφόρνια ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Να θυμίσουμε πως στην Καλιφόρνια, το 57% των δασικών περιοχών διαχειρίζονται ομοσπονδιακές υπηρεσίες και αν πραγματοποιηθεί η εν λόγω απειλή η έλλειψη πόρων θα μεγιστοποιήσει το πρόβλημα.

Ο Τραμπ εκτόξευσε για ακόμη μια φορά βολές στον κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ, ένα Δημοκρατικό, λέγοντας ότι κάνει «φρικτή δουλειά στη διαχείριση των δασώνων» και ότι όπως του είχε δηλώσει διαζώσης στην πρώτη τους συνάντηση πρέπει να καθαρίσει τα δάση του αγνοώντας τι απαιτούν οι οικολόγοι απ’ αυτόν.

Ο Ντόναλτ Τραμπ επαναλαμβάνοντας τις απειλές του γράφει στο Twitter:«Κάθε χρόνο καθώς μαίνεται η οργή της πυρκαγιάς και η Καλιφόρνια καίγεται, γίνεται το ίδιο, και μετά στρέφεται στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση για $$$ βοήθειας. Όχι πια».

«Δεν πιστεύετε στην κλιματική αλλαγή, δεν έχετε καμία θέση σε αυτή τη συζήτηση», του απάντησε μέσω Twitter ο Νιούσομ.

Στο μεταξύ στο πεδίο των πυρκαγιών, οι πυροσβέστες έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο το μισό μέτωπο της πυρκαγιάς Μαρία που έχει κάψει περισσότερα από 94.000 στρέμματα.

Εξάλλου η μεγαλύτερη πυρκαγιά που μαίνεται αυτή την περίοδο στην Καλιφόρνια, η Kinkade, έχει περιοριστεί σε ποσοστό 78%, ενώ άλλες μικρότερες που ξέσπασαν κοντά σε πολυτελή προάστια του Λος Άντζελες επίσης έχουν τεθεί υπό έλεγχο και οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στα σπίτια τους.