ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώνεται, σήμερα, το Συμπόσιο της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών

Και αυτή την Κυριακή 3 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Συμπόσιο της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών για τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ημερίδα με θέμα «Η συμβολή και οι δυνατότητες των παρεμβάσεων της πολιτιστικής κληρονομιάς». Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η Ζέττα Ζάχου, ενώ ο πρόεδρος της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών Νικόλαος Σαραφόπουλος θα καλωσορίσει τους συμμετέχοντες. Θα συμμετέχουν οι Αθανάσιος Βερτσέτης, Αίγλη Δημόγλου, Νικόλαος Αναστασόπουλος, Περικλής Παγκράτης και Νικόλαος Τριψιάνος, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και των Επιστημονικών και Πολιτιστικών Φορέων Πατρών.
Το πρωί της Κυριακής 3 Νοεμβρίου στις 10.30, στο ισόγειο της Βίλας Φέγγου, θα πραγματοποιηθούν workshops με θέμα «Μουσείο Πόλης» και συντονιστή τον Βαγγέλη Πολίτη – Στεργίου, αντιπρόεδρο της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών.
Εναρκτήριες εισηγήσεις θα κάνουν οι Ορέστης Σκαλτσάς και Βασίλης Κοσμόπουλος, ενώ στην συζήτηση θα συμμετέχουν μέλη της ΕΑΣ, εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και εκπρόσωποι περιφερειακών Εταιρειών Σπουδών ή Μελετών.
Το Συμπόσιο τελεί υπό την αιγίδα και την επιχορήγηση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.