Φρίκη στο Έσεξ: Από το Βιετνάμ τελικά και οι 39 νεκροί του φορτηγού

Σημαντική  αποκάλυψη ξετυλίγει το μπλεγμένο κουβάρι της υπόθεσης του φορτηγού του θανάτου στο Έσεξ  με τα 39 πτώματα. Οι βρετανικές αρχές, με βεβαιότητα, ισχυρίζονται πλέον ότι όλα τα θύματα  κατάγονταν από το Βιετνάμ και όχι από την Κίνα, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Προβληματισμοί για το εάν οι σοροί ανήκουν σε Κινέζους άρχισαν να εγείρονται  ύστερα από σειρά δηλώσεων από οικογένειες του Βιετνάμ, σχετικά με τους αγνοούμενους συγγενείς τους.

Συγκλόνισαν, δε, τις προηγούμενες ημέρες μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων σύμφωνα με τις οποίες κατέβαλαν ποσά δεκάδων χιλιάδων λιρών σε λαθρέμπορους ώστε να μεταφέρουν τόσο κοντινά τους πρόσωπα στη Βρετανία, που αναζητούσαν καλύτερη τύχη.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής του Έσεξ, Τιμ Σμιθ, ανέφερε μέσω του Twitter ότι οι αρχές είναι σε επαφή με την κυβέρνηση του Βιετνάμ καθώς και με ορισμένους συγγενείς των θυμάτων, τόσο στο Βιετνάμ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η βρετανική αστυνομία κάλεσε δύο αδελφούς από τη Βόρεια Ιρλανδία, οι οποίοι είναι ύποπτοι για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας μετά τον θάνατο 39 ανθρώπων.

Ο Ρόναν Χιούζ, 40 ετών, και ο αδελφός του, ο Κρίστοφερ, 34 ετών, καταγόμενοι από τη Βόρεια Ιρλανδία, καταζητούνται από την Τρίτη από την αστυνομία του Έσεξ.

«Μολονότι έχουμε ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρόναν Χιούζ, είναι ανάγκη να μιλήσουμε και πρόσωπο με πρόσωπο με τον αδελφό του και με εκείνον», δήλωσε ο αρχιεπιθεωρητής της αστυνομίας του Έσεξ, Νταν Στότεν σε συνέντευξη Τύπου.

Οι συγκλονιστικοί διάλογοι μιας τρομακτικής ιστορίας 

«Μας έλεγαν ότι η διαδρομή είναι ασφαλής»… τα συγκλονιστικά λόγια των γονιών της 26χρονης Βιετναμέζας που έστειλε μήνυμα στη μητέρα της ότι ασφυκτιά και πεθαίνει από το φορτηγό του θανάτου με τα 39 πτώματα. Οι απαρηγόρητοι γονείς της κατέβαλαν 30.000 λίρες σε λαθρέμπορο ώστε η κόρη τους να ταξιδέψει σε θέση VIP προς την Αγγλία.

Ωστόσο, οι εξελίξεις διέψευσαν τις προσδοκίες των γονέων. Η 26χρονη Φαμ Τάι Τρα Μάι έστειλε σειρά τραγικών μηνυμάτων την Τρίτη, προτού χαθούν εντελώς τα ίχνη της.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι οι γονείς της νεαρής γυναίκας πλήρωσαν τόσες χιλιάδες λίρες ελπίζοντας πως η κόρη τους θα βρει μια καλύτερη τύχη…

«Ήταν πάρα πολύ επώδυνη η στιγμή που λάβαμε το μήνυμα ότι ασφυκτιά. Καταλάβαινε ότι θα πεθάνει» είπαν οι γονείς της 26χρονης στο CNN.

«Έχω χάσει και τα δύο. Την μοναδική μου αγάπη και τα λεφτά μου» δήλωσε ο πατέρας της, αποκαλύπτοντας ότι οι διακινητές δεν τους εξήγησαν πώς θα έφτανε η κόρη τους στην Αγγλία.

«Μας είπαν απλώς ότι η διαδρομή ήταν ασφαλής. Ότι μπορεί να ταξίδευαν μέσω αεροπλάνου, αυτοκινήτου…εάν γνώριζα τη διαδρομή δεν θα άφηνα ποτέ την κόρη μου», δήλωσε ο πατέρας της 26χρονης.