Βουλιαγμένη: Συνταξιούχος μηχανικός κατήγγειλε διάρρηξη με λεία πάνω από 650.000 ευρώ

Συναγερμός έχει σημάνει από την περασμένη Τετάρτη στην αστυνομία μετά την καταγγελία συνταξιούχου μηχανικού στο ΑΤ Βουλιαγμένης για διάρρηξη με λεία που συνολικά ξεπερνούσε τις 650.000 ευρώ.

Ο συνταξιούχος που παρουσιάστηκε στους αστυνομικούς κατήγγειλε ότι άγνωστοι παραβίασαν το σπίτι του, την ώρα που κανείς δεν ήταν μέσα σε αυτό, και του πήραν το χρηματοκιβώτιο αλλά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι τα χρήματα που βρίσκονταν μέσα στο χρηματοκιβώτιο ήταν 500.000 ευρώ, τα κοσμήματα που του άρπαξαν ήταν αξίας 100.000 ευρώ και τα ρολόγια που «έκαναν φτερα» άξιζαν 70.000 ευρώ.

Μετά την καταγγελία στο σπίτι του συνταξιούχου έφτασαν άνδρες της σήμανσης οι οποίοι έκαναν έρευνα για αποτυπώματα και DNA σε μια προσπάθεια εντοπισμού των δραστών.

Αυτό που προσπαθούν τώρα οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας νοτιοανατολικής Αττικής είναι να διακριβώσουν μέσα από υλικό από κάμερες στην περιοχή πότε ακριβώς έγινε το συμβάν αλλά και αν όντως κάποιοι πήραν το χρηματοκιβώτιο.

Σε δεύτερη φάση οι αστυνομικοί ερευνούν αν οι δράστες είναι μέλη κάποιας από τις συμμορίες των διαρρηκτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή όπως και το πώς γνώριζαν ότι ο συνταξιούχος -όπως καταγγέλλει- είχε τόσα χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα στο σπίτι του.