Μηνύσεις για τις απειλές κατά ξενοδόχων στα Βρασνά -Φουντώνει η κόντρα

Φουντώνει η αντιπαράθεση στα Βρασνά για το ζήτημα της φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων σε καταλύματα της περιοχής.

Από τη μία πλευρά βρίσκονται οι ξενοδόχοι, που δηλώνουν έτοιμοι να δεχθούν μετανάστες στα καταλύματά τους και από την άλλη πλευρά μια ομάδα κατοίκων που διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει τη φιλοξενία αλλοδαπών στην περιοχή.

Υστερα από τις καταγγελίες για σφοδρές απειλές και βιαιοπραγίες που έκαναν χθες μέσω του iefimerida.gr ιδιοκτήτες καταλυμάτων των Βρασνών, η κόντρα φαίνεται πως θα έχει συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες.

Μηνύσεις στα Βρασνά για τις απειλές

Σύμφωνα με την Αλεξάνδρα Σαπουνά, μέλος του συλλόγου ιδιοκτητών καταλυμάτων «Ξένιος Ζευς Παραλίας Βρασνών». για τις απειλές που δέχθηκαν ξενοδόχοι -λόγω της πρόθεσής τους να δεχθούν μετανάστες- έχουν ήδη κινηθεί νομικές διαδικασίες.

«Δεν μπορεί να βγαίνω, να περνάω τα φανάρια και να με σταματάνε και να με γιουχάρουν» σημείωσε η κυρία Σαπουνά, που διατηρεί κατάλυμα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί οκτώ μηνύσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Γεωργίου σε βάρος κατοίκων των Βρασνών. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται τα αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ3, για τα διωκόμενα αδικήματα κινήθηκε αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη.