(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το Λύκειον Ελληνίδων ξεκίνησε τα ταξίδια του στη γη του άπλετου φωτός και της απέραντης θάλασσας

Μπορεί το πρώτο δρομολόγιο του ταξιδιού του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στην Ελλάδα να ολοκληρώθηκε… όμως σας υποσχόμαστε ότι στο μέλλον θα πραγματοποιηθούν και άλλα…και άλλα πολλά τέτοια ταξίδια στη γη του άπλετου φωτός και της απέραντης θάλασσας.

Το δρομολόγιο της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου περιελάμβανε στάσεις στη στερεή γη της Ηπείρου, στα πολύφερνα νησιά του Αιγαίου, στη γόνιμη γη των Θεσσαλών, στην ταραγμένη γη της Μακεδονίας, στη ματωμένη γη του Πόντου και στο σταυροδρόμι της ακριτικής Θράκης!

Πλήρωμά μας σε αυτό το ταξίδι στον τόπο της πολιτιστικής πολυμορφίας, οι δάσκαλοι, οι χορευτές, οι μουσικοί και οι τραγουδιστάδες μας! Η καλύτερη παρέα του πληρώματος δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τα παιδιά και τους έφηβούς μας!

Στις αποσκευές μας είχαμε εκτός από τους χορούς και τα τραγούδια του ελληνικού λαού, τους πιστούς μελωδικούς μας φίλους, το κλαρίνο, το λαούτο, το βιολί, τα κρουστά, τη ποντιακή λύρα και το νταούλι.

Η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και όλων των συντελεστών της παράστασης θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς τη βουλευτή Αχαΐας, Αλεξοπούλου Χριστίνα, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Παπαδόπουλος Τάκης, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο/Βοηθό Περιφερειάρχη για τον Συντονισμό των Εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, Φίλια Ανδρέα, τον πρώην πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Αγγελόπουλο Γιώργο, το Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, Μπάστα Γεωργακοπούλου Δήμητρα, τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων, Καράβολα Ανδρέα, τον υπεύθυνο Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου, π. Ειρηναίος, τις Προέδρους και τα μέλη των Λυκείων των Ελληνίδων Άργους και Πύργου και ιδιαιτέρως τους φίλους, τους γονείς και όλους όσους περιπλανήθηκαν μαζί μας στην Ελλάδα του ταξιδιού και της περιπέτειας. Στον τόπο το μαγικό όπου ζουν και επιζούν μελωδίες και στίχοι τραγουδιών, πατήματα και γυρίσματα χορών.
Η Ελλάδα είναι μια μικρή γεωγραφικά χώρα, ο χάρτης της όμως είναι μεγάλος και μην ξεχνάτε έχουμε και αλλού να πάμε!!! Καλά μας ταξίδια!!!