Ετοιμάζεται να γίνει προπονητής ο Ετό

Πριν από μερικές εβδομάδες και σε ηλικία 38 ετών, ο Σαμουέλ Ετό, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση. Πλέον, ο διάσημος Καμερουνέζος, προετοιμάζεται προκειμένου να συνεχίσει ν΄ ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά από την θέση του προπονητή.

«Είχα την τύχη να γράψω Ιστορία με αρκετές ομάδες», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ετό και πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλές πόρτες ανοικτές, όμως όπως γνωρίζετε, χρειάζεται καλή προετοιμασία. Αυτήν την περίοδο μελετώ, κάτι που δεν είναι εύκολο. Θέλω να αποκτήσω γνώσεις, να πάρω τα διπλώματα μου και να δω πως θα συνδυάσω τις προσωπικές επιχειρήσεις μου με την μελλοντική μου καριέρα. Ίσως σε 12 με 24 μήνες ν΄ αρχίσω μία νέα καριέρα, η οποία ελπίζω να είναι το ίδιο όμορφη».

Ερωτηθείς εάν φαντάζεται τον εαυτό του ως Μουρίνιο ή ως Γκουαρντιόλα, ο Καμερουνέζος δεν δίστασε ν΄ απαντήσει ευθέως: «Είμαι θαυμαστής του Γκουαρντιόλα. Είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου, πάντα λέω ότι πρέπει να νικάς με τρόπο. Το ποδόσφαιρο είναι σαν το θέατρο. Είναι ωραίο να πηγαίνεις στο γήπεδο και να παρακολουθείς ένα όμορφο θέαμα. Όταν βλέπεις τις ομάδες του Γκουαρντιόλα, δεν πλήττεις ποτέ. Γιατί βλέπεις μία ομάδα ν΄ αμύνεται με την μπάλα, να επιτίθεται και να δημιουργεί ευκαιρίες. Βλέπεις καταπληκτικά πράγματα».