Τραγωδία στο Έσεξ: Ποιος είναι ο μυστηριώδης «κύριος Τρουόνγκ» που αναζητούν οι Αρχές στο Βιετνάμ;

Η αστυνομία του Βιετνάμ ταυτοποίησε το μυστηριώδες και βίαιο «αφεντικό» που έχει βγάλει εκατομμύρια διακινώντας συμπατριώτες του στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των 39 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο Έσεξ, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

O μυστηριώδης διακινητής ανθρώπινων ψυχών ονόματι «κύριος Τρουόνγκ» θεωρείται πλέον από τους αρμόδιους, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο «εγκέφαλος» πίσω από την τραγωδία. Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του μάλιστα έχει ξεσπάσει ανθρωποκυνηγητό στη νοτιοανατολική Ασία.

«Πιστεύεται ότι είναι ο γκάνγκστερ που διοικούσε το παγκόσμιο κύκλωμα, με βάση το Βιετνάμ, και λέγεται ότι έχει δεσμούς με το τρομερό συνδικάτο οργανωμένου εγκλήματος «Snakeshead» (Κεφαλή φιδιού) στην Κίνα, που είχε ιδρύσει η “αρχηγός” του, Αδελφή Πινγκ, τη δεκαετία του ’80», γράφει το δημοσίευμα.

Μια ομάδα ειδικών επιχειρήσεων αναζητά τον «κύριο Τρουόνγκ» στις επαρχές Χα Τιν και Νγκε Αν του Βιετνάμ, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Μια πηγή ανέφερε στην Daily Mirror: «Όσο κι αν προσπαθούν αυτές οι συμμορίες να παραμείνουν στη σκιά, τα ονόματά τους σιγοψιθυρίζονται μέσα στην κοινότητα. Παρόλο που πλέον απειλούν με άσκηση βίας τις οικογένειες ατόμων που διακινήθηκαν, προκειμένου να σωπάσουν, κάθε μέρα η αστυνομία συμπληρώνει την εικόνα της επιχείρησης που διευθύνει ο Τρουόνγκ».

Ο «κύριος Τρουόνγκ» πιστεύεται ότι συνεργάζεται με Κινέζους διακινητές ανθρώπων, επειδή πολλοί από τους 39 μετανάστες που βρέθηκαν νεκροί στο Έσεξ φέρονται να είχαν πάνω τους ψεύτικα κινέζικα διαβατήρια.

Η «Αδελφή Πινγκ» αρχηγός της κινεζικής συμμορίας «Snakeshead» πέθανε σε φυλακή του Τέξας το 2014, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης 35 ετών για τη δημιουργία του άκρως «εξελιγμένου» κυκλώματος διακίνησης ανθρώπων που μετέφερε μόνο στις ΗΠΑ πάνω από 200.000 παράνομους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της δίκης της στη Νέα Υόρκη το 2005, την περιέγραψαν ως «ενσάρκωση του απόλυτου κακού» ενώ αποκαλύφθηκε ότι έβγαλε μια περιουσία διακινώντας παράνομα χιλιάδες συμπατριώτες της ανά τον κόσμο, από τις αρχές της δεκαετίας του 80.