Συμβόλαιο θανάτου με άρωμα Greek Mafia στο Χαϊδάρι- Ερευνα των αδιάφθορων

Δύο αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας βρίσκονταν τυχαία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, πίσω από το όχημα του 49χρονου επιχειρηματία, ο οποίος χθες το πρωί δολοφονήθηκε στο Χαϊδάρι. Οι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα είχαν πυροβολήσει τουλάχιστον 18 φορές εναντίον του με πολεμικό όπλο, με το θύμα να μεταφέρεται στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου μετά από 7 ώρες εξέπνευσε εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων του. Κάμερες ασφαλείας φαίνεται να έχουν καταγράψει την πορεία των εκτελεστών και τις στιγμές της δολοφονίας.

Έρευνα και οι «αδιάφθοροι»

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο αστυνομικοί υποστήριξαν ότι γνώριζαν τον επιχειρηματία, αλλά συμπτωματικά βρέθηκαν εκεί, ενώ η δολοφονική επίθεση διαδραματίστηκε μπροστά τους και είδαν τους δύο δράστες να πυροβολούν τον επιχειρηματία με πολεμικό καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί υπηρετούν, ο ένας στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και ο δεύτερος είχε αποσπαστεί πρόσφατα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Ο ένας αστυνομικός υποστήριξε ότι πυροβόλησε τουλάχιστον 4 φορές στον αέρα για εκφοβισμό, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί από την βαλλιστική εξέταση των καλύκων που βρέθηκαν εκεί.

Στο μεταξύ θα αναζητηθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, σε όλη την πορεία του οχήματος προκειμένου να εντοπιστούν κινήσεις των δύο δραστών αλλά και η τυχόν μακρά παρουσία των αστυνομικών πίσω από το όχημα του επιχειρηματία κάτι που θα επεκτείνει την έρευνα στην πιθανότητα να αποτελούσαν μια «άτυπη συνοδεία ασφαλείας» του. Κάτι τέτοιο ενδεχομένως, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, θα προκαλέσει την εντολή προκαταρκτικής έρευνας και διαθεσιμότητας των αστυνομικών έως την ολοκλήρωσή της. Προς το παρόν η έρευνα για αυτή την παράξενη πτυχή της υπόθεσης ανατέθηκε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

18 σφαίρες Καλάσνικοφ

Την ίδια ώρα τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που ανέλαβαν την υπόθεση αναμένεται να λάβουν καταθέσεις και από τους δύο αστυνομικούς προκειμένου να πουν αν είχαν δει τυχόν ύποπτες κινήσεις των δραστών ή κάτι άλλο που θα μπορούσε να βοηθήσει τις έρευνες. Η δολοφονική επίθεση εξελίχθηκε στις 11:00 χθες το πρωί, στη συμβολή της Λ. Αθηνών με την οδό Σατωβριάνδου. Το όχημα στο οποίο επέβαινε ο 49χρονος επιχειρηματίας βρισκόταν εν κινήσει όταν μία λευκή μοτοσυκλέτα με δύο άτομα τον προσέγγισε, με τον συνεπιβάτη να ανοίγει πυρ εναντίον του με καλάσνικοφ, 18 φορές από κοντινή απόσταση. Οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανότητα οι εκτελεστές να είχαν και συνεργούς, οι οποίοι τους ειδοποίησαν για την προσέγγιση του στόχου τους. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Greek Mafia και απόστρατος

Το θύμα ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας διανομής καφέ και καταστημάτων εστίασης, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν άτυπος ιδιοκτήτης χαρτοπαικτικών λεσχών και μίνι καζίνο. Το 1998 είχε απασχολήσει δικαστικές αρχές και την ΕΛ.ΑΣ. για πιθανές σχέσεις του με συμμορίες μπράβων και μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς επίορκων αστυνομικών. Για το ίδιο κύκλωμα είχε εξετασθεί κι η εμπλοκή του πρώην αστυνομικού της ΕΚΑΜ που δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2018 έξω από ταβέρνα στη Παιανία, με τον οποίο το 49χρονο θύμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, διατηρούσε επαφές. Αυτή η έρευνα είχε οδηγήσει στην απαλλαγή των κατηγορουμένων. Ο 49χρονος επιχειρηματίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, διατηρούσε σχέσεις και με το φερόμενο αρχηγικό μέλος της Greek Mafia, Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε με παρόμοιο τρόπο στις αρχές του 2018, στην ίδια περιοχή.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση εμπορίας καφέ, του θύματος είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης στις 14 Μαΐου 2016, κάτι που ενδεχομένως αποτελούσε «μήνυμα» των προσωπικών αντιπαραθέσεων. Στο μεταξύ τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, εξετάζουν δύο πρόσφατες αποτυχημένες δολοφονικές επιθέσεις, προκειμένου να διαπιστώσουν αν προέρχονται από τους ίδιους «ενοικιαζόμενους» εκτελεστές. Η πρώτη είχε καταγραφεί στις 7 Οκτωβρίου 2019 στην οδό Αγίου Αντωνίου στο Χαϊδάρι, όταν δύο δράστες είχαν πυροβολήσει 15 φορές έναν 50χρονο γνωστό «τσαντάκια», χωρίς καμία από τις σφαίρες να τον πλήξει. Η δεύτερη περίπτωση καταγράφηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 όταν οι επιβάτες μία μοτοσυκλέτας καταδίωκαν ένα αυτοκίνητο μάρκας Smart, στη συμβολή των λεωφόρων Παπανδρέου και Ειρήνης στην Ηλιούπολη. Πυροβόλησαν με πολεμικό καλάσνικοφ εναντίον του οδηγού χωρίς να πετύχουν τον στόχο τους.

eurokinissi
eurokinissi

 

eurokinissi
eurokinissi