Πάτρα: Ο Θ.Ντρίνιας για τον Ναυτικό Όμιλο – Αα αιτήματά του σωματείου

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών είναι ένα από τα αρχαιότερα ναυταθλητικά σωματεία της χώρας, το οποίο έχει αναδείξει πληθώρα αθλητών του υγρού στίβου με διεθνείς διακρίσεις. Το σωματείο προσφέρει σημαντικό έργο στην ναυταθλητική κοινωνία της Πάτρας με ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα νεολαίας, ενώ παράλληλα διοργανώνει διεθνή τουρνουά.
Η διοίκηση του ΝΟΠ έχει αποστείλει επιστολή με αιτήματά της προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις στις 17/07/2019 και εκ νέου στις 09/10/2019. Λογικά την ίδια επιστολή έχει παραλάβει και η Δημοτική Αρχή.
Ενδεικτικά η επιστολή αναφέρει:
1. Την παράταση της παραχώρησης του κολυμβητηρίου για όσο διάστημα ο Δήμος έχει την υπευθυνότητα για το Νότιο Πάρκο.
2. Την αξιοποίηση του οικοπέδου με δημιουργία ελαφρών ναυταθλητικών εγκαταστάσεων για αποθήκευση σκαφών, τη δημιουργία γλίστρας και την εκμετάλλευση του υπολειπόμενου χώρου για δραστηριότητες ψυχαγωγίας και αναψυχής.
3. Την χορήγηση άδειας από τον Δήμο για λειτουργία χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-αναψυκτήριο στο ισόγειο και καφέ-αναψυκτήριο-εστιατόριο (λέσχη του ΝΟΠ) στην αίθουσα του δευτέρου ορόφου).
Εφόσον οι σκοποί της ομάδας παραμένουν συνδεδεμένοι με το υγρό στοιχείο, τα αιτήματα του ΝΟΠ φαίνονται λογικά και θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν. Παρ’ όλα αυτά, εξ όσων γνωρίζουμε, απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, ερωτάμε τον κ. Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο:
• Υπάρχει κάποιος λόγος που ο Δήμος της Πάτρας δεν έχει απαντήσει στις επανειλημμένες ερωτήσεις του ΝΟΠ όλο αυτό το διάστημα;
• Ποια είναι η γνώμη του και τι προτίθεται να κάνει με τα αιτήματά του σωματείου;

Για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ»
Θεόδωρος Ντρίνιας