Μαρκόπουλος για προανακριτική Novartis: Να αποφασίσει ο Τσίπρας αν θέλει κόμμα πεζοδρομίου ή κοινοβουλίου

Σε απάντηση ως προς τις καταγγελίες Πολάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 περί «χουντο-επιτροπής» προχώρησε το μέλος της προανακριτικής για τη Novartis και βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Ο τελευταίος απάντησε πως «πρώτη φορά βλέπουμε …χούντα που παρ’ ολίγον να ξυλοκοπούνταν. Να σας θυμίσω πως οι Τζανακόπουλος και Πολάκης μας επιτέθηκαν προ μιας εβδομάδας με βαρείς χαρακτηρισμούς όπως φασίστες και καραγκιόζηδες. Τώρα φιλοτεχνεί ο Πολάκης ένα προφίλ του νέου Λαμπράκη. Πως είναι το περιστέρι της Δημοκρατίας. Εμείς είμαστε δημοκράτες που αντιδρούμε θεσμικά και ψύχραιμα στις ύβρεις».

Ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα να αποδοκιμάσει τις απειλές και την αντικοινοβουλευτική ρητορική Πολάκη λέγοντας «ήλθε η ώρα να αποφασίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει ένα κόμμα πεζοδρομίου ή κοινοβουλίου».

Επίσης άφησε υπονοούμενα κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου πως ενδεχομένως να ζήτησε ως μέλη της προανακριτικής τους κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλο γνωρίζοντας πως θα κληθούν ως μάρτυρες για να επιτύχει ακυρότητα της διαδικασίας. «Γνώριζαν τη γνωμοδότηση του 2010. Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ στερείται άλλων στελεχών; Επίτηδες έβαλαν τους δυο όμως για να πυροδοτήσουν τις διαδικασίες» υποστήριξε ο κ. Μαρκόπουλος.