Δεν χρειάζεται ο Πελετίδης για να πάει μπροστά ο νομός

Ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων απέκτησε Πρόεδρο. Είναι ο κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας να συμμετάσχει στο φορέα. Γνωρίζει το αντικείμενο, από την εποχή που ήταν Δήμαρχος Ωλενίας και είναι επιφορτισμένος τα «τρέξει» τάχιστα τις διαδικασίες για να αποκτήσει επιτέλους ο νομός εργοστάσιο επεξεργασίας των σκουπιδιών. Το θέμα έχει νομαρχιακή διάσταση και στο πλευρό του κ. Αλεξόπουλου τάχθηκαν οι Δήμοι Αιγιάλειας, Δυτικής Αχαΐας και Καλαβρύτων. Όφειλε και η Δημοτική Αρχή της Πάτρας να συναινέσει, στη λογική ότι τα πρόσωπα έπονται του μείζονος στόχου.
Όμως, ο κ. Πελετίδης έχει τα δικά του σχέδια που υπακούουν στην αντίληψη ενός μονοκράτορα. Δεν θέλει ανάπτυξη. Δεν θέλει συμπλεύσεις. Δεν θέλει να παρεκκλίνει ούτε έναν …πόντο από τη «Γραμμή» του Κ.Κ.Ε.
Πασιφανέστατο μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι να παραμένει η πόλη καθηλωμένη στη θέση του ουραγού, να διατηρεί την πρωτιά στην ανεργία, να μην έχει αναπτυξιακές και επενδυτικές βλέψεις, γιατί μόνο έτσι μπορεί να έχει ο Δήμος «μαντρωμένη» την φτωχολογιά.
Την εμπρηστική πολιτική της ομφαλοσκόπησης και της αποδόμησης στο ζήτημα αυτό, προεξόφλησε μάλιστα και ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής, επιβεβαιώνοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο την στείρα και πειθήνια υπακοή του κ. Πελετίδη στις κομματικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις του Περισσού στον οποίο καθημερινά «απολογείται».
Η άρνηση του Δημάρχου Πατρέων να αντιληφθεί την αδήριτη ανάγκη επίλυσης του ζητήματος των σκουπιδιών, μοιάζει με αναμμένο δαυλό μέσα σε πυριτιδαποθήκη, έτοιμη να ανατιναχθεί.
Η Πάτρα όμως και η ευρύτερη περιφέρεια, δεν μπορούν να επιτρέψουν στον ιδεοληπτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ να υποθηκεύσει το μέλλον των επόμενων γενεών, στο όνομα των μικροκομματικών του επιδιώξεων.
Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ