ΠΑΤΡΑ: Η μουσική παράσταση «Ρεμπέτικα του πολέμου, της κατοχής και του εμφυλίου» στο θέατρο act

Το θέατρο act με πολλή χαρά φιλοξενεί τη μουσική παράσταση του θεάτρου Τεχνουργείον «Ρεμπέτικα του πολέμου, της κατοχής και του εμφυλίου».

Έχουν γραφεί πολλά εξυμνητικά κείμενα για το ’40. Πανηγυρικοί λόγοι, δοξαστικά ποιήματα και μυθιστορήματα από λόγιους. Αλλά και μαντινάδες, αφηγήματα, εξιστορήσεις κι ανέκδοτα από λαϊκούς δημιουργούς.
Έχουν λεχθεί από σημαίνοντα ιστορικά πρόσωπα της εποχής εκείνης κολακευτικά λόγια για τους Έλληνες και την πρωτοφανή, ανέλπιστη αντίστασή τους στον Άξονα.
Έχουν σχεδιασθεί άπειρες γελοιογραφίες υμνητικές του ελληνικού θάρρους, απαξιωτικές του ιταλικού φρονήματος.
Έχουν συντεθεί πάμπολλα τραγούδια και εμβατήρια, παιχθεί θεατρικά έργα και μονόλογοι για τον ανεπανάληπτο εκείνο αγώνα των Ελλήνων εναντίον των σιδερόφρακτων εισβολέων κατακτητών: των Ιταλών φασιστών και των Γερμανών ναζί.
Μια, όχι πολύ γνωστή, πτυχή εκείνου του έπους παραμένει ο αντίκτυπός του στους θεωρούμενους μεν περιθωριακούς αλλά πολύ αγαπημένους στο λαό συνθέτες. Τους ρεμπέτες. Στις αρχές του περασμένου αιώνα τα ρεμπέτικα αποτελούσαν άσματα των φτωχών συνοικιών των μεγάλων ελληνικών κέντρων. Στη δε διάρκεια του Πολέμου και την Κατοχή κυκλοφόρησαν πολλά υπέροχα αντιπολεμικά ρεμπέτικα.

Συμμετέχουν:
Ελευθερία Ζησιμοπούλου (τραγούδι)
Γιώργος Αγγελόπουλος (κιθάρα)
Δημήτρης Αγγελόπουλος (μπουζούκι – τραγούδι)
Δήμος Μελίστας (μπαγλαμά)
Παναγιώτης Κερασιάς (μπουζούκι – τραγούδι)

Αφήγηση:
Δημήτρης Σιούντας
Έρευνα – Κείμενα:
Παναγιώτης Κερασιάς

Την Τρίτη 29/10 στις 21.30 στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65).

Γενική είσοδος : 6 ευρώ
πληροφορίες – κρατήσεις: 6946217750