Μάνη: Αποκαλύψεις από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την κακοποίηση της 12χρονης -Οι απειλές της μητέρας και του ιερέα

Νέα κομμάτια προστίθενται στο παζλ της υπόθεσης για την κακοποίηση του 12χρονου κοριτσιού από ιερέα στη Μάνη.

Την ώρα που ο παπάς αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται και η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού, ανασκευάζει, ο πρόεδρος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» μιλώντας στην OPEN καταγγέλλει ότι το ανήλικο κορίτσι απειλήθηκε τόσο από τον κατηγορούμενο, όσο και από την ίδια του την μητέρα προκειμένου να αλλάξει την αρχική του κατάθεση. Σ’ αυτήν η 12χρ0νη είχε υποστηρίξει ότι ο ιερέας την βίαζε ενώ η μητέρα του βρισκόταν στο σπίτι.

 

«Είχαν προπηλακίσει το παιδί»
«Η μικρή ήρθε σε εμάς κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Οταν ηρέμησε, μετά από δύο μήνες, το κορίτσι ανοίχτηκε στην παιδαγωγό. Η μητέρα ήταν υπέρ του ιερέα και μαζί με τον ιερέα και τον τότε δικηγόρο, είχαν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο σπίτι (Χαμόγελο του Παιδιού), είχαν προπηλακίσει το παιδί, απείλησαν το κορίτσι να αλλάξει την κατάθεσή του», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Και εν συνεχεία υπογράμμισε: «Τον Απρίλιο του 2018 ήρθε σε εμάς και μετά από δύο μήνες κατήγγειλε όσα κατήγγειλε. Οι άνθρωποι στο χωριό, μίλησαν κι αυτό ήταν αρκετό για να παρέμβει ο εισαγγελέας. Στην πρώτη φάση όταν ήρθε το παιδί δεν υπήρχε σεξουαλική κακοποίηση. Ηρθε για την ποιότητα ζωής που ζούσε».

Τι λέει η μητέρα της 12χρονης
Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν τα όσα υποστηρίζει η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ιερέα στη Μάνη. «Ήταν ιερέας και του είχα εμπιστοσύνη», επανέλαβε μιλώντας στον ΑΝΤ1, και αλλάζοντας την αρχική της κατάθεση, παραδέχθηκε ότι ο 57χρονος ιερέας- σύντροφός της «είχε κάνει κακό στην κόρη μου».

«Μαμά, ναι, αλήθεια είναι, με έχει πειράξει», σημείωσε χαρακτηριστικά η μητέρα της 12χρονης, μεταφέροντας τα λόγια που της είχε πει η κόρη της.

Από την μεριά του, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου ιερέα δήλωσε «έκπληκτος και σοκαρισμένος», από το γεγονός ότι η μητέρα τη; 12χρονης άλλαξε την κατάθεσή της. «Συμπάσχω με τον κάθε γονιό που μπορεί να αποδειχθεί λάθος», σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Ιωάννου. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η γυναίκα άλλαξε την κατάθεσή της «αφού είχε μιλήσει με την κόρη της και την κοινωνική λειτουργό», που όπως η ίδια είπε την έπεισαν ότι το παιδί είχε κακοποιηθεί.