Λίβανος: Την παραίτηση της κυβέρνησης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αλ-Χαρίρι

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Σαάντ αλ-Χαρίρι δήλωσε σήμερα πως υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησής του στον πρόεδρο της χώρας, Μισέλ Αούν ως απάντηση στις διαδηλώσεις, λέγοντας πως έφθασε «σε αδιέξοδο».

Άνευ προηγουμένου αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλον τον Λίβανο. Ο Χαρίρι απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Λιβανέζους να προστατεύσουν τη δημόσια ειρήνη.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο αλ-Χαρίρι, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τα πνεύματα, ανακοίνωσε προ ημερών σειρά μεταρρυθμίσεων, στις οποίες συμφώνησαν και τα υπόλοιπα κόμματα, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν ήταν τα προσδοκώμενα.

Η λαϊκή εξέγερση συνεχιζόταν, αντί να αποδυναμωθεί, με αποτέλεσμα να κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους και ο στρατός της χώρας. «Πολύ λίγα πολύ αργά;», είχε αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της η γαλλόφωνη εφημερίδα L’ Orient le jour, στοχεύοντας στις κυβερνητικές κινήσεις.

«Δεν θα φύγουμε από τον δρόμο μέχρι να αποχωρήσει όλη αυτή η πολιτική ομάδα», ανέφεραν πανό που είχαν αναρτηθεί σε τοίχο στο κέντρο της Βηρυτού.