Η ρηματική διακοίνωση από τα Καλάβρυτα


Οι γερμανικές αποζημιώσεις και επανορθώσεις δεν είναι εναντίον του γερμανικού λαού. Αντίθετα είναι εναντίον ενός σκοτεινού παρελθόντος, του ναζισμού, τον οποίο πρέπει να αφήσουμε για πάντα πίσω μας…

Τη σημερινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τα Καλάβρυτα και το τοπικό ενημερωτικό blog ΚΑΛΑΒΡΥΤΑΝΕΤ, επέλεξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, πρώην αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών και Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου για να κάνει δηλώσεις μετά το «Όχι» του Βερολίνου στην ελληνική ρηματική διακοίνωση σχετικά με την καταβολή από την Γερμανία των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων.

Συγκεκριμένα, η κ. Αναγνωστοπούλου σε μήνυμά της μετά το τέλος των εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στα Καλάβρυτα, αφού ευχήθηκε στο ελληνικό έθνος και σε όλα τα έθνη που πολέμησαν και αντιστάθηκαν εναντίον του ναζισμού και του φασισμού, δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί με όλα τα προοδευτικά κόμματα της Γερμανίας τα οποία έχουν ταχθεί με το μέρος της Ελλάδας, τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων.

Δείτε ολόκληρες τις δηλώσεις της κ. Αναγνωστοπούλου στο βίντεο που ακολουθεί: