(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Τα Παιδία έπαιξε στην εκδήλωση του Α.Σ.Τ.Ο. – Παραμύθια, Θέατρο δρόμου, κεράσματα και αναμνηστικά

Την Κυριακή που μας πέρασε ο Α.Σ.Τ.Ο. – Επικοινωνούμε και η θεατρική του Ομάδα ΘέΑ(Σ)ΤρΟ σε συνεργασία και με άτομα και από τις άλλες Ομάδες του, διοργάνωσαν μια πολυ – δράση με παλιά Παιδικά Παιχνίδια, Παραμύθια, Θέατρο δρόμου, κεράσματα και αναμνηστικά δωράκια με αφορμή την εγκατάστασή τους στο νέο στέκι στη συμβολή των οδών Σαχτούρη & Αλ. Υψηλάντου δίπλα στην παιδική χαρα της Τριών Ναυάρχων.
Έτσι από τις 6 το απόγευμα μέχρι και τις 9 το βράδυ είχαν όλοι την ευκαιρία να ανακαλύψουν το παιδί που κρύβεται…βαθιά μέσα τους παίζοντας “Μήλα”, πιάνοντας το “Μαντηλάκι”, ψάχνοντας το “Δαχτυλίδι”, μαθαίνοντας γιατί “Δεν περνά η Κυρά Μαρία” κ.α., να ακούσουν λαϊκά Παραμύθια, να παρακολουθήσουν ένα Θεατρικό δρώμενο από το “Παραμύθι Χωρίς Όνομα” του Ιάκωβου Καμπανέλλη, να ξανα-γευτούν τα παλιά παραδοσιακά κεράσματα με ζυμωτό ψωμί και ζαχαρόνερο καθώς και ξερολούκουμα προσφορά της λουκουμοποίας ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ, και φεύγοντας να πάρουν και ως αναμνηστικό δώρο της δράσης Ονειροπαγίδες για όλους αυτούς τους…αντιεφησυχαστές τωρινούς ονειροπόλους όπως είναι και τα αρχικά του Α.Σ.Τ.Ο – Επικοινωνούμε (Αντιεφησυχαστικός Σύλλογος Τωρινών Ονειροπόλων).
Η συμμετοχή των παιδιών – μικρών και…λιγότερο μικρών – υπήρξε κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή (και μη αναμενόμενη σε τέτοιο βαθμό), καθώς εκατοντάδες ήταν αυτά που πλημμύρισαν τον χώρο της Παιδικής Χαράς της Τριών Ναυάρχων, του Πεζόδρομου και των γύρω χώρων όπου εκτυλίχθηκαν οι δράσεις, δίνοντας ζωή σε ολόκληρη τη γειτονιά και παρέχοντας έτσι μια μικρή γεύση της παρουσίας και του ρόλου που επιδιώκει να αποκτήσει ο Σύλλογος αλλά και η Θεατρική του Ομάδα μέσα από διάφορα δρώμενα σε όλα τα επίπεδα.
Συμμετείχαν: Οργάνωση Παιχνιδιών: Τατιάνα Καριοφύλλη, Χρυσαυγή Καριοφύλλη, Μαριάννα Κορωνάκη, Δήμητρα Νικολόπουλου, Ανδρέας Σίψας. Αφήγηση Παραμυθιών: Μαριάννα Κορωνάκη, Δήμητρα Νικολόπουλου. Θεατρικό Δρώμενο: Διασκευή – Σκηνοθεσία: Ηλίας Ηλιόπουλος, Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Σπυροπούλου, Ενδυματολογική επιμέλεια: Δόμνα Τεκτονίδου, Σκηνογραφική επιμέλεια: Δημήτριος Κωλέττης: Μακιγιάζ: Μαρία Σγούρου, Φροντιστήριο: Βάσια Κούγια, Έπαιξαν: Βασιλιάς: Τάκης Αναστασόπουλος, Βασίλισσα: Σόνια Πουλή, Πρίγκιπας: Νίκος Καλαντζής, Πολύκαρπος: Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Μαρία: Άννα Σπαθάρα, Θεόδωρος: Χρύσα Αναστασοπούλου, Κουτσός: Γεωργία Παπαγιαννοπούλου, Μονοχέρης: Δήμητρα Κουλουμπή.
Το άκρως επιτυχημένο αυτό δρώμενο αποτέλεσε την αφορμή για να απευθύνει στην πράξη η θεατρική Ομάδα ΘέΑ(Σ)ΤρΟ ένα ανοιχτό κάλεσμα για την 1η επίσημη συνάντησή της την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. στο στέκι του Συλλόγου Σαχτούρη 65 & Αλ. Υψηλάντου δίπλα στην παιδική χαρα της Τριών Ναυάρχων.