(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών συμμετείχε με πολυπληθή αντιπροσωπεία στις επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940.

Πιο συγκεκριμένα, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια και συγκίνηση, αρχικώς, τιμητικό άγημα μπουραζανοφόρων με τη σημαία του Συλλόγου μας έλαβε μέρος στη επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών, κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ακολούθως, το εν λόγω άγημα, προπορευόμενο επισήμων και πλήθος λαού, τοποθετήθηκε ως τιμητική φρουρά μπροστά από το μνημείο της Δόξας στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Όλγας), όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από φορείς, σωματεία και οργανώσεις. Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του, κ. Χάιδα Αλέξανδρο, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων-ηρώων.

Τέλος, το τμήμα παρελάσεων του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, άνοιξε τιμητικά την παρέλαση στην πόλη της Πάτρας. Οι τιμημένες παραδοσιακές ενδυμασίες, φροντίδα της κ. Χατζηγιάννη Γεωργίας (υπεύθυνης ιματιοθήκης) με τις οποίες παρέλασαν μικροί και μεγάλοι ήταν: η Μπουραζάνα, η Πωγωνίσια, η νυφική Δεροπολίτικη, η Θεσπρωτική (Πλακωτή) καθώς και η βλάχικη βορειοδυτικών Τζουμέρκων

Ιδιαίτερες ευχαριστίες όλους όσοι για άλλη μια φορά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους συμμετέχοντας τόσο στις επετειακές εκδηλώσεις όσο και στην παρέλαση, εκπροσωπώντας επάξια τον ιστορικό Σύλλογό μας, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή του.