ΠΑΤΡΑ: Με Δοξολογία και μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση η κορύφωση της 28ης Οκτωβρίου – Το πρόγραμμα της εθνικής επετείου

Σήμερα κορυφώνεται ο εορτασμός με Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση και παρέλαση. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προετοιμάσει κατάλληλα τον εορτασμό και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.
Στην Πάτρα, σήμερα στην επίσημη Δοξολογία, καθώς επίσης και στη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτριος Οικονόμου. Στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου θα είναι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, στο Αγρίνιο ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλαος Παπαθανάσης και στον Πύργο ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Αγρίνιο.
Ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος θα παραστεί στις εκδηλώσεις στην Πάτρα, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά στην Αμφιλοχία, ο Πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος στην Κάτω Αχαΐα, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ερευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης στα Καλάβρυτα, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος στο Αίγιο, ο βοηθός περιφερειάρχη με αντικείμενο τον Συντονισμό των Εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση του 1821 Ανδρέας Φίλιας στην Πάτρα και ο βοηθός περιφερειάρχη με αντικείμενο τα θέματα Νέας Γενιάς και Θρησκευμάτων Νίκος Κατσουγκράκης στη Χαλανδρίτσα του Δήμου Ερυμάνθου.
Το πρόγραμμα στην Πάτρα:
> Η Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.
> Στις 11.30 θα ψαλεί η επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο της Ελευθερίας (πλατεία Ολγας) όπου θα υπάρχει τιμητική φρουρά από σημαιοφόρους των Λυκείων και Γυμνασίων της Πάτρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού, ανάκρουση του Εθνικού Υμνου, αποχώρηση σημαιοφόρων και επισήμων.
>Στις 12.00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση, προ των επισήμων στην πλατεία Τριών Συμμάχων, μαθητών, αντιπροσωπειών του Πανεπιστημίου Πατρών, πολεμιστών Εθνικής Αντίστασης, ΕΕΣ, Τμημάτων Στρατού, Σωματείων, Οργανώσεων.