ΑΧΑΪΑ: «Αχταρμάς» στον ΦΟΔΣΑ – Νεκρός ο Φορέας απορριμμάτων – Τα βρόντηξε κι έφυγε ο Πρόεδρος, με καταγγελτικό λόγο!

Σε παραίτηση από τη θέση του απερχόμενου προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Λουσικά) Σπύρου Τραχάνη οδήγησε η απραξία που παρατηρείται για τη συγκρότηση σε σώμα του νέου ΦΟΔΣΑ Αχαΐας, υπαιτιότης – όπως ο ίδιος θεωρεί – του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Σπ. Μυλωνά.
Από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τώρα, παρότι έχουν εκλεγεί από τα δημοτικά συμβούλια του νομού οι εκπρόσωποι στο όργανο, αυτό δεν έχει καν συνέλθει, κάτι που προγραμματίστηκε μεν δύο φορές, ωστόσο για λόγους που δεν δημοσιοποιήθηκαν, αυτό δεν έγινε.
Ο κ. Τραχάνης θεώρησε την τυπική έστω παρουσία του, ανώφελη, πολύ δε περισσότερο αφού κάποια μέλη του ΔΣ δεν έχουν επανεκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο Θ. Καρπής (Ερύμανθος), ο Χρ. Σκάγιας (Δυτ. Αχαΐα), ενώ και ο τ. αντιδήμαρχος ΔΑ Σπ. Δημόπουλος παραιτήθηκε κι αυτός προχθές, για τους ίδιους λόγους.
Για «μέσο άσκησης πίεσης», μιλά ο κ. Τραχάνης, αφού «η θεσμική αμέλεια μπορεί να βλάψει τα μεγάλα έργα στον ΧΥΤΑ Φλόκα, όπως της αντιόσμωσης και της προς δημοπράτηση Μονάδας Κομποστοποίησης, αφού δεν λειτουργεί η Οικονομική Επιτροπή για απαραίτητες εγκρίσεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του κ. Τραχάνη θα αναλάβει – εκτός απροόπτου – ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος (Μόβρη) Κώστας Παλαιολόγος, αν και υπήρχαν διαδόσεις (που δεν ευδοκίμησαν) για πρόκριση στη θέση, του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Πατρέων Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ως ενός συνδετικού κρίκου μεταξύ της έδρας του νομού και του δήμου που φιλοξενεί τον ΧΥΤΑ, με την εμπειρία του κι ως παλιού δημάρχου Ωλενίας.
Ωστόσο η πολιτική συμφωνία μεταξύ των συνεργαζόμενων δήμων του ΦΟΔΣΑ περιλαμβάνει στη θέση του προέδρου αιρετό από τη Δυτική Αχαΐα.