ΠΑΤΡΑ: Πέθανε ο δημοσιογράφος Φώτης Χρονόπουλος – Με συγγραφικές ανησυχίες – Εργαζόταν στην Γ.Γ Τύπου

Ο Φώτης Χρονόπουλος δεν είναι πια στη ζωή. Ενας Πατρινός  56 χρόνων, που τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στη γενική γραμματεία Τύπου,  δεν έδωσε σημεία ζωής, και αυτό ήταν ένα μήνυμα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Αναζητήθηκε από τους οικείους του, αλλά ήταν αργά. Είχε επέλθει θάνατος, πιθανόν ακαριαία..

Ήταν γιος του Δημήτρη Χρονόπουλου, στελέχους της ΔΕΗ, στενού συνεργάτη του Παναγιώτη Κανελλόπουλου στο πολιτικό του γραφείο, και της αείμνηστης Ελένης, που διατηρούσε το κατάστημα «Αλτα Μόντα» στην πλατεία Ολγας. Με τη σύζυγό του Σόνια Σπανοπούλου, απέκτησαν έναν γιο, τον Δημήτρη. Ο αδελφός του Γιώργος είναι τραπεζικός, εγκατεστημένος στην Αθήνα από το ’80 περίπου.
Ο Φώτης Χρονόπουλος, γεννημένος στην Πάτρα το 1963, αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο, το 1980, κάνοντας παράλληλα θητεία στον ναυταθλητισμό μέσα από τις τάξεις του ΝΟΠ. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ηταν προσανατολισμένος από μαθητής προς τη δημοσιογραφία την οποία και ακολούθησε. Εργάστηκε σε διάφορες εφημερίδες και έντυπα, και παράλληλα άρχισε να εκδηλώνει συγγραφικές ανησυχίες, κυρίως προς τον χώρο της ιστορίας, εκδίδοντας βιβλία στο σχετικού περιεχομένου.
Υπήρξε πνευματώδης και διασκεδαστικός. Φιλελεύθερος στις αντιλήψεις, με μεγάλο ενδιαφέρον για την πολιτική και τα κοινά, υποστήριζε τις απόψεις του με ζήλο αλλά χωρίς φανατισμό. Ανήκε σε παρέες που άφησαν εποχή στις τάξεις του «Κρυμμένου Θησαυρού», στη δεκαετία του ’70, και στις πρώιμες εποχές του τοπικού μεταπολιτευτικού κλάμπινγκ, την ίδια περίοδο.
Η κηδεία θα γίνει στην Πάτρα, σε ημέρα που θα ανακοινωθεί από την οικογένεια.