ΠΑΤΡΑ: Παραίτηση με σοβαρές αιχμές από τον Σ. Χατζάκη του ΔΗΠΕΘΕ – Καταγγέλλει πως δέχθηκε άγριο πολιτικό Bullying

«Υπήρξα θύμαΧ το 2015. Ενας βάρβαρος αμοραλισμός της τότε εξουσίας, έθεσε σε δοκιμασία τη ζωή μου στην τέχνη. Βλέπω να επαναλαμβάνεται το ίδιο σήμερα, στην Πάτρα». Με αυτό τον τρόπο ξεκινά την επιστολή παραίτησής του ο Σωτήρης Χατζάκης, ο οποίος μόλις πριν από ένα μήνα, και συγκεκριμένα στις 16 Σεπτεμβρίου, είχε επιλεγεί για να καθίσει στο τιμόνι της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.Τα νέα έγιναν γνωστά το μεσημέρι της Τρίτης, όταν έφτασε στην «Πελοπόννησο» η επιστολή του κυρίου Χατζάκη, στην οποία με περιεκτικό λόγο εξηγεί το γιατί αποφάσισε να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του χθες το μεσημέρι, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Σωτήρης Χατζάκης κάνει γνωστό πως πλέον δεν επιθυμεί να είναι στη θέση του υπεύθυνου σπουδών της Σχολής και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Από τη μέρα που ακριβοδίκαια επελέγην, να διευθύνω τη δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ, κομματικά όργανα ενός εσαεί εμφυλίου, χρησιμοποιώντας τους σπουδαστές της σχολής, ταλαιπωρούν το Θέατρο και τα ίδια τα παιδιά, φανατίζοντάς τα. Λυπηρό. Τα παιδιά ανήκουν στο μέλλον, όχι σε ομάδες ή κόμματα.

Αδυνατώ να συνεχίσω σ’ αυτές τις νοσηρές συνθήκες. Ευχαριστώ τον δήμαρχο της Πάτρας, τον διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ και την επιτροπή που σε συνθήκες διαύγειας με επέλεξε. Η ζωή μου στην τέχνη δε μου επιτρέπει εμπλοκή σε μίζερες καμαρίλες.
Για τους κυρίους του 2015 ήταν και είναι ύβρις να υπάρχω.
Οι κύριοι του 2019 τι λένε;
Εύχομαι στους ανθρώπους της Δραματικής Σχολής και στους σπουδαστές, τα καλύτερα!».

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο ίδιος δεν θέλησε να πει τίποτα περισσότερο για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την κίνηση, όμως μέσα από την επιστολή του, βλέπουμε να κάνει λόγο για κομματικά όργανα, θεωρώντας πως άτομα που υπόκεινται σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, φανάτισαν τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής εναντίον του. Πάντως, τα συμφραζόμενα δείχνουν πως ο κ. Χατζάκης αναφέρεται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως είναι γνωστό, από την πρώτη στιγμή υπήρξαν επιθέσεις μέσω διαδικτύου και όχι μόνο, στο πρόσωπο του Σωτήρη Χατζάκη, κάτι που ο ίδιος ερμήνευσε ότι προέρχεται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και κομματικά όργανα, με όλα να δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, δεν είναι διόλου τυχαία η αναφορά στο 2015, όταν με απόφαση του τότε υπουργού και υφυπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά και Νικολάου Ξυδάκη αντίστοιχα ανακλήθηκε η προγενέστερη απόφαση διορισμού του στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Υπενθυμίζεται πως υπήρξαν διάφορα δημοσιεύματα στην εφημερίδα «Αυγή» και σε άλλα αθηναϊκά μέσα τα οποία έκαναν λόγο για έκρυθμη κατάσταση στη Δραματική Σχολή και αναβρασμό στον χώρο της. Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή υπήρξαν αντιδράσεις από το Σωματείο των Σπουδαστών της Δραματικής Σχολής, ενώ ήταν παρόντες και επανέφεραν το συγκεκριμένο θέμα στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ζητώντας παράλληλα τα πρακτικά της συνάντησης κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε η επιλογή, ενώ είχε ζητηθεί και το άνοιγμα των φακέλων των υπολοίπων υποψηφίων για τη θέση του υπεύθυνου σπουδών της Δραματικής Σχολής.