ΠΑΤΡΑ: Κινητοποίηση για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες από τα Ιδρύματα Υγείας – Σήμερα, στο κέντρο

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας στα χέρια της την αντεργατική σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζει χτύπημα απέναντι στους μισθούς των εργαζομένων και στην οργάνωσή τους στα Σωματεία θέλοντας να ακυρώσει το μεγαλύτερο όπλο των εργαζομένων απέναντι στην ασυδοσία της εργοδοσίας – την απεργία!
Ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας που θέλει να διασφαλίσει “σιγή νεκροταφείου” και συνδέεται με την όξυνση της επίθεσης ενάντια σε όλες τις πλευρές της ζωής των εργαζομένων. Παίρνουν μέτρα καταστολής γιατί έχουν να υλοποιήσουν σκληρά αντεργατικά μέτρα. Δεν μπορούν να κρύψουν τη βαθύτερη στόχευση, που είναι η συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και μάλιστα των ταξικών συνδικάτων, τα οποία έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη απέναντι στην προσπάθεια της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ να “νομιμοποιήσει” τα όργια νοθείας και την απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Τα κατασταλτικά μέτρα απέναντι στους αγώνες και τα συνδικάτα είναι μέρος ενός συνολικότερου σχεδιασμού καταστολής, ώστε να μην αμφισβητείται η γραμμή και οι απαιτήσεις του κεφαλαίου. Το προκλητικό χτύπημα των κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια σε εργαζόμενους, συνδικάτα και μαζικούς φορείς, την προηγούμενη βδομάδα, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, η λυσσαλέα επέμβαση των ΜΑΤ, με δακρυγόνα και γκλομπς, ώστε να μην εκδηλωθεί καμιά ενέργεια, κανένας συμβολισμός στο άγαλμα του Τρούμαν, ιστορικά αποδεδειγμένα μακελάρη των λαών, δείχνουν την αποφασιστικότητα του συστήματος να προωθήσει τα συμφέροντα των λίγων. Μας θέλουν υποταγμένους, χωρίς φωνή, χωρίς να σκεφτόμαστε και να αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας, για να μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν τη δουλειά τους
Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο – σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Την πολιτική που δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια, με σκληρό αγώνα την περίοδο της κρίσης, τσακίζοντας τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα.
§ Κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την επέκτασή τους απαιτείται “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”, που θα φέρει νέα συμπίεση των μισθών.
§ Ενισχύουν εκ νέου τις ενώσεις προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας.
§ Ακόμα και οι Τοπικές Κλαδικές Συμβάσεις θα υπερισχύουν έναντι Κλαδικών Συμβάσεων που θα συμπιέσουν ακόμη περισσότερο τους ήδη άθλιους μισθούς.
§ Προωθούν το “ηλεκτρονικό μητρώο” και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.
§ Καταργούν και το ελάχιστο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
§ Θεωρούν τον εργαζόμενο συνυπεύθυνο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
§ Υπονομεύουν την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.
§ Ορίζουν τον υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
§ Προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ό,τι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Αξιοποιούμε την πείρα μας από τις δυο απεργιακές μάχες στις 24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη και το μαχητικό συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη που πέταξε στα σκουπίδια τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, εργοδοτών / κλινικάρχων και της συνδικαλιστικής μαφίας της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ και της πλειοψηφίας της ΟΣΝΙΕ να περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας για να μην φέρει η κυβέρνηση το κατάπτυστο νομοσχέδιο, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής και κλιμακώνουμε με νέο συλλαλητήριο σήμερα  24 Οκτώβρη και συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 6.30 μ.μ.

Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν.Αχαϊας