ΠΑΤΡΑ: Η συνάντηση της 1ης Ακαδημίας Γονέων, σήμερα, στην Αγορά Αργύρη

Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά το Πρόγραμμα «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΓΟΝΕΩΝ» «Από το Α έως το Ω: Μία Ακαδημία για Γονείς», έπειτα από τις επιτυχημένες προηγούμενες δύο λειτουργικές περιόδους, με μεγάλη συμμετοχή γονέων και εξαιρετική ποιοτική αξιολόγηση.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Κλινικό Παρατηρητήριο για τη Διαγνωστική Εκτίμηση επικίνδυνων Συμπεριφορών στην Εφηβεία υπό την επιστημονική επιστασία του Δρ. Δρίτσα Ιωάννη, Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Παν Πατρών, και με την συνεργασία των φορέων, «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ», «Mαζί για την Εφηβική Υγεία», «ΕΚΠΑ Ιατρική Σχολή», «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών», «Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού», υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος SELMA.

Στόχος του Προγράμματος είναι η ενημέρωση και στήριξη των Γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας (σωματικής, γνωστικής, ψυχοκοινωνικής), σχετικά με την παιδική και εφηβική ηλικία, στη σύγχρονη πραγματικότητα. Περιλαμβάνει δίωρες διαδραστικές συναντήσεις, με τη συμμετοχή πολλών εξειδικευμένων επιστημόνων με εμπειρία και γνώση στο πεδίο τους.

• Η Θεματολογία που επιλέχτηκε για τη χρονιά αυτή (2019 – 2020) είναι συμπληρωματική των θεμάτων που έχουν αναπτυχθεί τα δύο προηγούμενα χρόνια και αφορά στα παρακάτω θέματα:
• Πρώτες βοήθειες και παιδιά
• Δυσλεξία και Υπηρεσίες υποστήριξης
• Μαθησιακές δυσκολίες – ΔΕΠΥ – Αυτισμός
• Σχολική Κακοποίηση
• Προβλήματα Συμπεριφοράς -Συγκρούσεις στην Οικογένεια
• Σωστή Διατροφή, Μεταβολισμός και Εφηβεία
• Θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
• Αξιολόγηση και Σχολική Επίδοση
Οι Ακαδημίες Γονέων στη Πάτρα πραγματοποιούνται παράλληλα με άλλες Ακαδημίες Γονέων που θα υλοποιηθούν σε δώδεκα (12) περιοχές της Αττικής αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας. Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» έχει σαν στόχο την ενημέρωση και στήριξη των Γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία.
Την Πέμπτη 24/10/2019 και ώρα 17:30-19:30 θα υλοποιηθεί στην Αγορά Αργύρη, Πάτρα η συνάντηση της 1ης Ακαδημίας Γονέων με κεντρικό ομιλητή τον κ. Παπαχριστόπουλο Νικόλαο με θέμα: «Οικογένεια και Σύμπτωμα»
Συμμετέχουν το Σωματείο Καλλιπάτειρα, η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αχαΐας, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, τα Πειραματικά σχολεία Λάγγουρα Πατρών.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.