Ο Τουσκ έδωσε περισσότερα από 100.000 ευρώ για σαμπάνια!

Ήταν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πριν από δύο χρόνια, που κατηγορούσε τα νότια κράτη-μέλη της ευρωζώνης ότι δαπανούν τα λεφτά τους σε αλκοόλ και γυναίκες. Ωστόσο, η λυπητερή που άφησε ο Ντόναλντ Τουσκ δείχνει ότι η ηγεσία της Ευρώπης δαπάνησε εξαψήφιο ποσό στον ανεφοδιασμό της κάβας με πανάκριβη γαλλική σαμπάνια, σύμφωνα με έρευνα.

Όπως δείχνει ο έλεγχος δαπανών, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τουσκ αγόρασε 4.000 μποτίλιες σαμπάνιας δαπανώντας 100.000 λίρες (σχεδόν 116.000 ευρώ). Υπάρχει αποκλειστικό συμβόλαιο με την εταιρεία που έχει έδρα της στις Βρυξέλλες και παράγει αυθεντική σαμπάνια στη βορειοανατολική Γαλλία, με χαρακτηριστικές μάρκες την Bollinger και την Ayala.

Παράλληλα, οι δαπάνες αποκαλύπτουν ότι 50.000 λίρες (περίπου 58.000 ευρώ) δόθηκαν για ένα λαμπερό πάρτι στο τέλος της χρονιάς για το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η εκδήλωση αυτή περιελάμβανε δείπνο τριών πιάτων και ολονύχτιο πάρτι με ανοιχτό μπαρ για 3.000 άτομα προσωπικού. Στα έξοδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πληρώνονται από τους φορολογουμένους των κρατών μελών, περιελαμβάνονταν εκδρομή σε θεματικό πάρκο στο Βέλγιο για το προσωπικό του Συμβουλίου και τα παιδιά του αλλά και ενοικίαση επίπλωσης από τη διάσημη ολλανδική εταιρεία Alvero Kantoormeubelverhuur.

Πηγή: Daily Mail, Metro