(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Μην βγάζετε σκουπίδια, η έκκληση του δήμου, για να μην «πνιγεί» η πόλη – Και σήμερα η απεργία των εργατών Καθαριότητας

Από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, παρακαλούνται θερμά οι δημότες να τους, από σήμερα έως και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας.
Ειδικά παρακαλούνται οι έμποροι, καταστηματάρχες κ.λπ. να μην βγάζουν χαρτόνια και άλλα εύφλεκτα υλικά κοντά στους κάδους των απορριμμάτων προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.
Το προσωπικό ασφαλείας του Δήμου, θα συνεχίσει την αποκομιδή στα ιδρύματα, νοσοκομεία, κλινικές και στις λαϊκές αγορές κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

ΧΘΕΣ

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχει λάβει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για κινητοποιήσεις κατά διάταξης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου πραγματοποίησαν γενική συνέλευση χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παμπελοποννησιακού σταδίου και ενημερώθηκαν από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα.

Πορεία στους δρόμου πραγματοποίησαν,  ζητώντας από την δημοτική αρχή να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο με μοναδικό θέμα το σκέλος του αναπτυξιακού νομοσχεδίου με το οποίο διαφωνούν.
Οι εργαζόμενοι του Δήμου πραγματοποίησαν γενική συνέλευση χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παμπελοποννησιακού σταδίου και ενημερώθηκαν από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα.

Την Πέμπτη εργαζόμενοι από την Πάτρα θα μεταβούν στην Αθήνα για να λάβουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στους Δήμους, και την συγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας και παραμονή έξω από τη Βουλή έως την ψήφιση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου.
Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας που αποτελούν και την «εμπροσθοφυλακή» στις κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων αποφόρτισαν χθες την κατάσταση σε σημαντικό τμήμα της Πάτρας, μαζεύοντας μεγάλους όγκους σκουπιδιών που ξεχείλιζαν από τους κάδους.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στην καθαριότητα Κώστας Ξούρας δήλωσε ότι αν χρειαστεί, θα επέμβουν ξανά σε σημεία ειδικού ενδιαφέροντος (νοσοκομεία, σχολεία κ.ά.).
Στο μεταξύ, αναβλήθηκαν για την επόμενη εβδομάδα τα προγραμματισμένα κλαδέματα.