Απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στο σύστημα δημόσιας υγείας-Πορεία προς Μέγαρο Μαξίμου και Βουλή

Σε 24ωρη πανελλαδική Πανυγειονομική απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στο σύστημα δημόσιας υγείας.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της, θα πραγματοποιηθεί πορεία που θα ξεκινήσει από την πλατεία Μαβίλης στις 8.30 π.μ., θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες, το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

“Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν το ρόλο του «λαγού» στις εκάστοτε κυβερνήσεις” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζει:
“Αιτία πολέμου είναι για την ΠΟΕΔΗΝ:

• Η δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα Νοσοκομεία για οποιονδήποτε λόγο. Προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού χρειάζεται το σύστημα.

Χάσαμε 25000 την περίοδο των μνημονίων.

• Η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία για να πλουτίζουν σε βάρος των ασθενών και του Δημοσίου. Επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές χρειάζεται το σύστημα.

• Η μετατροπή της Νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες). Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕΜΥ ΑΕ) από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα πρέπει άμεσα να μετατραπεί σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

Το σύστημα χρειάζεται χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία στο Μέσο Όρο των χωρών της Ε.Ε. και όχι περαιτέρω μετακύλιση της λειτουργίας του στις τσέπες των πολιτών.

Έως εδώ και μη παρέκει.

Αγωνιζόμαστε για:

• Δωρεάν Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση

• Μονιμοποίηση εκτάκτων

• Αύξηση μισθών

• Ένταξη στα ΒΑΕ”