Τσιτσιπάς: Βρίσκομαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου

Stefanos Tsitsipas of Greece wipes the sweat as he plays against Daniil Medvedev of Russia in their men's singles semifinals match at the Shanghai Masters tennis tournament at Qizhong Forest Sports City Tennis Center in Shanghai, China, Saturday, Oct. 12, 2019. (AP Photo/Andy Wong)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέφερε πως ήττα από τον Rublev στο US Open τον βοήθησε να συνειδητοποιήσει τι χρειάζεται στη ζωή του.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας τενίστας που βρίσκεται στη Βασιλεία για το Swiss Indoors.

Για την ήττα από τον Rublev στο US Open: «Ήταν πιθανότατα το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη. Έμεινα στη Νέα Υόρκη 5-6 μέρες μετά απ’ αυτή την ήττα και είχα το χρόνο να ανακαλύψω νέα πράγματα. Ήταν σημαντικό για μένα να διασκεδάσω λίγο και να συνειδητοποιήσω τι χρειάζομαι στη ζωή μου. Ήταν απόφασή μου να ζήσω τη ζωή όπως την ήθελα, όχι όπως άλλοι την ήθελαν για μένα. Υπήρχε μια περίοδος το προηγούμενο καλοκαίρι που αμφέβαλλα με τον εαυτό μου, πίστευα πως δεν είχα ενδιαφέρον ως άνθρωπος. Ήθελα να είμαι κάποιος άλλος, τώρα όμως καταλαβαίνω πόσο υπέροχο είναι να είμαι ο εαυτός μου».

«Προπονούμαι με περισσότερη αποτελεσματικότητα. Συγκεντρώνομαι σε πράγματα που μπορεί να μη δουλέψουν τόσο μακροπρόθεσμα, αλλά θα λειτουργήσουν βραχυπρόθεσμα. Ξέρω που πρέπει να πιέσω περισσότερο τον εαυτό μου. Παλιότερα, ήταν σα να κυνηγούσα περισσότερα και δεν καταλάβαινα πραγματικά ποιοι ήταν οι στόχοι μου. Αυτό με τρέλαινε, ακόμα και κατά τη διάρκεια των αγώνων είχα άσχημα ξεσπάσματα. Έπαιρνα τα πράγματα πολύ σοβαρά και νόμιζα πως έτσι κατάφερνα να κερδίζω τίτλους. Πιεζόμουν πάρα πολύ και μερικές φορές πρέπει να το απολαμβάνεις και να αναγνωρίζεις ότι δεν μπορείς να κερδίζεις κάθε εβδομάδα», ανέφερε στη συνέχεια.

Για το τι άλλαξε: «Δεν τσεκάρω το Instagram στο κινητό μου κάθε 30-40 λεπτά, όπως έκανα παλιότερα. Αυτό με άγχωνε και με τρέλαινε λίγο. Αισθάνομαι τη διαφορά στη συμπεριφορά μου, αλλά και στο πως νιώθω. Μπορώ να συνδεθώ ευκολότερα με τους ανθρώπους. Η απομάκρυνση από τα social media και το να περνάω περισσότερο ποιοτικό χρόνο, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μου συνέβησαν».

«Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου. Δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα ή με το αν παίζω καλό ή κακό τένις. Είμαι χαρούμενος και νιώθω πολύ καλά. Απολαμβάνω τη ζωή περισσότερο γενικά και αυτό αντανακλάται και στο παιχνίδι μου. Με κάνει ευτυχισμένο και με κάνει να θέλω να ζήσω καλύτερα», ήταν τα λόγια του στο τέλος.

Στον 1ο γύρο του Swiss Indoors θα παίξει με τον Albert Ramos Vinolas.

Πηγή: gazzetta.gr