«Παρηγοριά στον άρρωστο»

Μετά από συντονισμένες προσπάθειές μας όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην εκτελεστεί διαταγή έξωσης σε πατρινή, πολύτεκνη – μονογενεϊκή οικογένεια (σ.σ.: επαφές με την κεντρική διοίκηση της τράπεζας, συνεργασία με το δικηγορικό σύλλογο Πάτρας, μολονότι έχουν εξαντληθεί τα δικονομικά μέτρα, καθώς το ακίνητο έχει περιέλθει πλέον, μέσω πλειστηριασμού στην κατοχή της Τράπεζας), το αποτέλεσμα ήταν να ενημερωθώ σήμερα το μεσημέρι, από τις κεντρικές υπηρεσίες του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, πως η οικογένεια μπορεί να παραμείνει στο σπίτι έως και τις 15/01/2020, οπότε και θα εκτελεστεί οριστικά η έξωση.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, δηλώνω τα εξής:
«Η παράταση που εδόθη, δεν αποτελεί λύση για μας, αλλά “παρηγοριά στον άρρωστο, μέχρι να βγει η ψυχή του”. Και δεν αποτελεί λύση, διότι οδηγεί τη συγκεκριμένη οικογένεια, στην καρδιά του χειμώνα, στο μέσον της σχολικής περιόδου, σε απόγνωση, σε αδιέξοδο…
Είναι ευθέως κατανοητό, πως το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό και είναι το αποτέλεσμα του καλοστημένου οικονομικού πολέμου και πλέον θα ζήσουμε το δεύτερο μέρος του δράματος. Μετά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τις εξώσεις. Θα βρεθούμε δηλαδή, μπροστά σε δράματα ανεξέλεγκτων διαστάσεων: Να βρίσκονται στο δρόμο από τη μια μέρα στην άλλη συμπολίτες μας, χάνοντας ακόμη και την πρώτη, μοναδική τους κατοικία. Σ’ αυτές λοιπόν τις πολιτικές, εμείς θα είμαστε σθεναρά απέναντι, αγωνιζόμενοι, στο πλευρό των συμπολιτών μας»