Ο Ραγκούσης υπέγραψε το νόμο απαγόρευσης ανήλικων σε ταινίες – Σήμερα γκρινιάζει που εφαρμόστηκε!

Οι κινηματογραφικές αίθουσες είναι υποχρεωμένες να μη βάζουν μέσα ανήλικους σε ταινίες τις οποίες απαγορεύεται να δουν.

Το 2010, ο νυν βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης υπέγραψε, ως κορυφαίο μέλος της τότε κυβέρνησης -Υπουργός Εσωτερικών-, αυτό το νόμο του Υπουργείου Πολιτισμού. Δεν είναι δικός του νόμος όπως κάποιοι αφήνουν να εννοηθεί. Έχει όμως την εισηγητική υπογραφή του και την ψήφο του κ. Ραγκούση.

Με αφορμή όσα έγιναν χτες, σχολίασε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κοτταρίδης: «Η επιβολή της νομοθεσίας σε ένα οργανωμένο κράτος δεν είναι δείγμα αυταρχισμού. Είναι υποχρέωση της πολιτείας. Αν δεν μας αρέσει ο νομος τον αλλάζουμε. Αλλά όσο ισχύει δεν είναι στο χέρι μας να κρίνουμε πότε γουστάρουμε να τον τηρούμε και πότε όχι»

Μας φαίνεται υπερβολικό ότι κάποιος κάλεσε την Αστυνομία και το ότι πήγε η Αστυνομία. Και λογικά είναι. Όταν όμως είναι αυτός ο νόμος, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εξηγήσουμε γιατί είναι κακός, και να πιέσουμε να αλλάξει.

Αλλιώς σιωπάμε.

Ειδικά αν κι ΕΜΕΙΣ υπογράψαμε το νόμο!

Δεν φταίνε ούτε τα σινεμά, ούτε η αστυνομία αν κάποιοι έκαναν τέτοιο νόμο.

Όμως ο άλλοτε σοβαρός κύριος Ραγκούσης, όχι μόνο δεν σιώπησε αλλά βγήκε κι από πάνω!

Απ’ το πρωί προσπαθεί να μας πείσει ότι σχεδόν ζούμε σε μια χούντα, επειδή η Αστυνομία πήγε να εφαρμόσει ένα νόμο που αυτός υπέγραψε.

Αντί να κάνει την αυτοκριτική του -αν σήμερα θεωρεί τον νόμο λάθος- κάνει ψευδοεπαναστατικό tweeting. (Όχι ότι και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με περισσότερη σοβαρότητα. Αντιθέτως, όπως ήδη έγραψα!)

Την Αστυνομία θα έπρεπε να τη ρωτήσει αν όντως επιβλήθηκε το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος και να ενδιαφερθεί για το αν ασκήθηκε βία στους ανήλικους (δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο).

Σύντομα το θέμα τού γύρισε μπούμερανγκ

 

απάντηση Ραγκούση:

διαψεύδει λοιπόν ο κ. Ραγκούσης πως ο νόμος έχει την εισηγητική υπογραφή του (και πήρε και την ψήφο του φυσικά), αλλά τονίζει -ορθώς- ότι δεν πρόκειται για δικό του νομοθέτημα.

Ο ισχυρισμός ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν δίνει δυνατότητα στην αστυνομία να παρέμβει είναι απλά αστείο επιχείρημα. Είναι αυτονόητο ότι η αστυνομία παρεμβαίνει όταν υπάρχουν παραβιάσεις των νόμων. Πώς πίστευε πως θα βεβαιωθεί και θα επιβληθεί το πρόστιμο στους υπεύθυνους ενός κινηματογράφου; Αν υπάρξει μια καταγγελία στην αστυνομία, ποιος πίστευε ο κ. Ραγκούσης ότι θα πηγαίνει να κάνει τους ελέγχους; Η Λίνα Μενδώνη; Ο παπάς της γειτονιάς; Ο Φούφουτος;

Έτσι θα εφαρμοστεί κι ο αντικαπνιστικός νόμος;

Θα πάει η αστυνομία να ελέγξει αν εφαρμόζεται ο νόμος και θα γκρινιάζουν όλοι «Χούντα!» και «Ασχοληθείτε με σοβαρότερα πράγματα»;

Θα βγει άραγε κάποτε ο Κικίλιας που τώρα έφτιαξε τον αντικαπνιστικό να οδύρεται που η αστυνομία έσβησε το τσιγάρο από παρέα 16χρονων;

Η γελοιότητα έχει χτυπήσει κόκκινο, όπως και η υπερβολή. Από κάθε πλευρά.

https://mikropragmata.lifo.gr